Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Mycket Spanien men ingen spanska för Blomqvist

Två gånger med landslaget och en gång med klubblaget. Rebecka Blomqvist reser till Spanien tre gånger på en dryg månad. Men att prata spanska försöker hon undvika.

På tisdagen presenterade A-landslagets förbundskapten Peter Gerhardsson sin landslagstrupp till matcherna mot Tyskland och Österrike i april. Kopparbergs/Göteborgs Rebecka Blomqvist fick ingen plats där men väl en ny chans i Ulf Kristianssons U23-landslag.

LÄS MER: Lantz landslagsvädjan: "Hon borde få chansen"

21-åringen från Uddevalla är uttagen i truppen som åker till La Manga i början av april. Sveriges U23-landslag möter USA, Italien och England på den spanska sydostkusten. Matcherna spelas 5, 7 och 9 april.

Tradition att åka till Gran Canaria

Blomqvist var också uttagen i den senaste U23-landslagstruppen som mötte Ryssland i Marbella den 4 mars. Före det ska hon med klubblaget Kopparbergs/Göteborg åka på träningsläger till Gran Canaria, också det i Spanien.

LÄS MER: Blomqvists Sverige slog Ryssland i Marbella

– Vi ska till Maspalomas i en vecka och det känns bra att komma iväg till värmen även om det är fint här i dag. Det är femte året i rad som vi åker till Gran Canaria, säger Rebecka dagen innan hon och laget åker på det årliga träningslägret.

Rebecka Blomqvist under matchen i Svenska cupen mellan Kopparbergs/Göteborg och Linköping den 10 mars. Bild: NICKLAS ELMRIN
Rebecka Blomqvist under matchen i Svenska cupen mellan Kopparbergs/Göteborg och Linköping den 10 mars. Bild: NICKLAS ELMRIN

Det blir alltså tre resor till Spanien på ungefär en månad.

– Jag har varit där några gånger nu men det är i alla fall på olika ställen.

Pratar du bra spanska?

– Den borde vara bättre än den är när jag har läst spanska i fem år. Det gick bra i skolan men det är väldigt mycket grammatik och jag försöker att inte utsätta mig för det. Det blir mest engelska, skrattar Blomqvist.

Champions league väntar

Under träningslägret ska GFC inte spela någon match, vilket passar bra för Rebecka Blomqvist som spelade nästan hela cupsemifinalen när Göteborg slog Djurgården i söndags. Då avgjorde Julia Zigilotti Olme i förlängningens sista minut. Finalen mot Kristianstad spelas den 1 maj och Göteborg får chansen att vinna Svenska cupen på hemmaplan.

LÄS MER: Revansch för Göteborg FC – vidare i cupen

Före det väntar alltså två resor till Spanien och en allsvensk premiär mot Kungsbacka. Försäsongen har gått bra för Rebecka Blomqvist.

– Vi har haft cupen så det har varit tävlingsmatcher under tiden men det är klart att jag varit nedtränad vilket har känts både fysiskt och mentalt. Vi har en spännande säsong framför oss med Champions league också. Förra året var min första säsong som jag fick spela kontinuerligt och i år hoppas jag ta fler och större kliv – och göra fler poäng, säger Rebecka Blomqvist.