Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Publik på Rimnersvallens huvudläktare under en Oddevoldmatch. Bilden är från ett senare tillfälle.  Bild: Lasse Edwartz
Publik på Rimnersvallens huvudläktare under en Oddevoldmatch. Bilden är från ett senare tillfälle. Bild: Lasse Edwartz

När Oddevolds supporter skrek på Sören Henriksson

Målet som ingen annan såg och straffen som aldrig kunde slås. Två domslut som fick publiken på Rimnersvallen att vända sig mot domaren Sören Henriksson.

I en lång intervju kommer det fram många detaljer som inte alltid får plats i texten. Domaren Sören Henriksson från Hedekas berättade en anekdot om en match på Rimnersvallen, eftersom vi träffades just där. Den här historien är för bra för att falla i glömska.

Det var 80-tal och Oddevold mötte Heimer i en seriematch. Sören Henriksson gick på linjen och hade den sidan som ligger intill huvudläktaren på Rimnersvallen.

Bortalaget hade hörna och andrabollen landade hos Heimers Mikael Arvidsson – tre gånger skyttekung och tre gånger världsmästare i bandy för övrigt – som i den här historien drog till på halvvolley. Bollen gick ribba in men studsade ut ur målet snabbt på grund av skruven. Sören vinkade för mål men huvuddomaren såg inte flaggan på en bra stund eftersom han följde spelet som pågick på mittplan. Till slut kallade en spelare på domaren som sprang ner till Sören vid hörnflaggan.

– Det är mål, sa jag, och blev inte så populär uppe på läktaren.

Inte populär

I den andra halvleken hade lagen såklart bytt sida och Oddevold gick till anfall. Tekniske Martin Larsson gjorde en snygg tvåfotsdribbling i straffområdet, men bollen passerade kortlinjen ungefär lika snabbt som vid målet i den första halvleken. Sekunden senare blev Larsson fälld varpå domaren ställde sig på straffpunkten och pekade mot målet.

Sören hade dock flaggan i luften ännu en gång.

– Bollen var död så det är inspark, sa jag till domaren och blev ännu mindre populär. Då hörde jag uppifrån läktaren: "Åk hem till Hedekas igen, din jävel!" Då var jag inte poppis här, skrattar Sören Henriksson om matchen som slutade med seger för Heimer.

LÄS MER: Efter närmare 2000 matcher – nu släpper Sören blicken från spelet