Guldmatchen mot Gauthiod 2018 är Niklas Christenssons bästa minne från Rimnersvallen. Vinsten betydde serieseger och kval till Elitettan mot BP. Ett dubbelmöte som Rössö sedan förlorade.
Guldmatchen mot Gauthiod 2018 är Niklas Christenssons bästa minne från Rimnersvallen. Vinsten betydde serieseger och kval till Elitettan mot BP. Ett dubbelmöte som Rössö sedan förlorade. Bild: Håkan Fredriksson

Niklas Christenssons sista föreställning på Rimnersvallen

6 säsonger och 66 hemmamatcher som tränare för Rössö. På lördag kliver Niklas Christensson ut på Rimnersvallen för sista gången. Vilket är egentligen hans bästa och värsta minne?

ANNONS
|

I lördagens derby mot Orust gör Niklas Christensson sitt sista framträdande på Rimnersvallen som huvudtränare för Rössö.

Eftersom den blivande 35-åringen (han fyller på måndag) älskar statistik så har han stenkoll på att det blir hans 67:e serie-, kval-, eller DM-match på arenan i Uddevalla.

Vilket är ditt bästa minne från Rimnersvallen?

– Det är guldmatchen mot Gauthiod i fjol, det går inte att säga något annat. Vi hade kämpat så länge för att vinna serien och så fick vi äntligen avgöra på hemmaplan. Det var en fantastisk fredagskväll och för mig är det något extra speciellt att spela under strålkastarljus på naturgräs. Det var en perfekt kväll där vi gjorde en kanonmatch och fick fira med guldhattar, säger Niklas Christensson.

ANNONS
Niklas Christensson tog över som Rössös huvudtränare 2014. Här i en division 1-match mot Sils IF
Niklas Christensson tog över som Rössös huvudtränare 2014. Här i en division 1-match mot Sils IF Bild: Ronny B Nilsson

Vilket är ditt värsta minne?

– Matchen mot Alingsås för en månad sedan. Då var det i praktiken klart att vi inte kunde vinna serien. Det var en oerhört tung känsla. Där rök chansen att få till en spännande höst för att utmana Alingsås om seriesegern. Det var en sur känsla när det var så många som sex omgångar kvar.

LÄS MER:"Rössö har varit allt för mig de senaste åren"

Hur är känslorna inför sista matchen?

– Det är vemodigt att veta att det är sista gången som jag är på Rimnersvallen som huvudtränare för Rössö. Jag har många härliga minnen från arenan och vi har alltid varit väldigt starka där. Ända sedan jag kom till Rössö så fanns drömmen om att nå Elitettan, men det kommer vi inte att göra under min tid. Det känns…

Niklas Christensson letar efter orden…

… inte bittert, för vi har gjort vårt yttersta, men det känns som att pricken över i:et saknas.

Har du tänkt mycket på att det blir din sista hemmamatch?

– Tanken har såklart slagit mig, men sedan vet jag att det är 90 minuter fotboll som gäller och då ska vi prestera. Det är ingen idé att grubbla ihjäl mig över att det är min sista match.

ANNONS

Känns det speciellt att matchen är just ett derby mot Orust?

– Nej, inte direkt även om det är Orust som har varit det laget som försökt att utmana oss i Bohuslän. De brukar alltid vara väldigt taggade just mot oss. Det är speciella matcher och lite som lillasyster mot storasyster. I derbyna mot oss har de ofta lyckats skapa tuffa matcher.

Vårens derby mellan Orust och Rössö slutade 0–0. På lördag möts Karin From och Malin Skoglund igen
Vårens derby mellan Orust och Rössö slutade 0–0. På lördag möts Karin From och Malin Skoglund igen Bild: Håkan Fredriksson

Hur hoppas du avsluta på Rimnersvallen?

– Med en seger, svarar Niklas Christensson blixtsnabbt. Bara vi vinner så blir jag nöjd.

Inför matchen:

IK Rössö–Orust FC

Division 1 norra Götaland

Lördag, 15.00, Rimnersvallen

Truppstatus Rössö: Alexandra Josefsson och Frida Emilsson saknas. Linnea Samuelsson troligen tillbaka i målet.

Truppstatus Orust: Har fyra spelare långtidsskadade: Elin Nilsen, Maja Blanck, Ebba Dahlqvist, Emelie Kinle. Övriga i truppen är tillgängliga.

ANNONS