Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Till Häcken. Richard Nilsson får tjänsten som administrativt ansvarig i Häckens ungdomssektion. Han börjar den 1 december.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Nilsson får heltidsjobb i Häcken

Han har varit klubbchef och lagledare i Ljungskile SK. Nu blir Richard Nilsson administrativ chef för Häckens ungdomsverksamhet. – Ett kanonjobb, säger han till Bohusläningen.

Richard Nilsson jobbade inom finansbranschen i 23 år och pendlade från hemmet i Ljungskile till jobbet i Stockholm i många år. Till slut tröttnade han och sadlade om. Han har jobbat som anställd klubbchef i Ljungskile och skriver böcker. De senaste året har han varit lagledare på ideell basis.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Jag har gjort det för att jag tycker det är så förbaskat kul. Jag trivs bra med att jobba med Bosse Wålemark, säger han.

När Jörgen Wålemark fick jobbet som juniortränare i Häcken förra säsongen rekommenderade han Richard för Hisingsklubben. Det gjorde att Nilsson jobbade med ett antal projekt i Häcken redan förra säsongen. Det största var A-lagets Europaspel i somras.

– Jag var ansvarig för att allt fungerade i de tre matcher vi spelade med allt från att boka boende, flyg och ha kontakt med matchdelegaterna. Ett intensivt men himla kul jobb.

Han beskriver att det var mycket att göra och ha koll på. Han hade mycket kontakt med Uefa, Svenska Fotbollförbundet och de tre motståndarlagen från Luxemburg, Finland och Madeira.

– Direktiven från Uefa bara när det gäller matchställen är på 65 sidor. Men det var oerhört lärorikt, säger han.

Nu har han fått ett vikariat som administrativ chef för Häckens ungdomsverksamhet i ett och ett halvt år. Tjänsten är på heltid med start den 1 december. Det innebär att han ska ha ordning på hela verksamheten för barn och ungdomar upp till 15 år.

– Det gäller allt från träningstider till medlemskap. Häcken är en enormt stor organisation med Gothia cup i botten.

Lite skillnad från Ljungskile alltså?

– Ja det kan man säga. Men jag vill ändå berömma Ljungskile som gjort det bra med så små resurser.