Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/5

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Nu är det bara IFK Uddevalla för Granit Berisha

Lagkapten i det svenska mästarlaget i futsal. Nu drar Granit Berisha på sig samma klubbtröja i fotboll efter några år med Grebbestad i division 2 och söderettan.

– Det känns jättekul att komma tillbaka där man väl kan säga att allt började, säger Granit Berisha till klubbens hemsida.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Det blev två sejourer i Grebbestad 2011 samt 2013-2018 med totalt 23 mål på 140 A-lagsmatcher på flera olika positioner.

27-åringen, som har Svane som moderklubb, anger flera skäl till varför han nu återvänder till Kamratgården efter många år.

– Jag tycker det känns spännande att vara med i den här nysatsningen som IFK gör nu. Mido och min bror Mergim är redan klara och jag hoppas att ytterligare futsalspelare kommer att skriva på. Jag tror vi kan locka tillbaka publiken till Kamratgården med en offensiv och snabb fotboll och hoppas att vi kommer ha väldigt kul ihop på planen den här säsongen.

Beisha, som tidigare även spelat för Oddevold och Uddevalla IS, ser också fram emot att få återförenas med nye tränaren Agim Kastrati som tränare.

– Jag hade honom som tränare som junior här i IFK och det var han som tog med mig till Grebbestad inför säsongen 2011.

Kastrati är lika nöjd med förstärkningen av IFK:s spelartrupp.

– Han har haft en fantastisk utveckling i Grebbestad. Jag är glad att han väljer att komma tillbaka till IFK. Vi vet vad vi får i Granit och det känns såklart kul att vi kan locka hit en division 1-spelare, säger han till hemsidan.

Lagbygget för nästa division 2-säsong går nu vidare.

- Vi hoppas kunna få klart med ytterligare spelare inom kort. Vi jagar en mittback och en vänsterback till. Vi har också lyft upp fyra juniorer.