Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jennifer
Jennifer "Jejje" Johansson. Bild: Joel Hansson

Nu kan "Jejje" göra blågul debut

En Ljungskilespelare ersätter en annan i futsallandslaget. Jennifer Johansson kan få chansen att debutera för Sverige i helgen när Sandra Bagger lämnat återbud.

Sverige spelar mot Ryssland i två futsallandskamper och förbundskaptenen Mufad Bajraktarevic kallade 16 spelare i mitten av oktober. Men nu har Sandra Bagger från Ljungskiles SK tvingats lämna återbud på grund av skada.

I hennes ställe kommer Jennifer Johansson in. "Jejje" är klubbkamrat med Bagger och kan nu göra debut i landslaget.

– Jag har inte tänkt på det så mycket ännu för det kom så hastigt. Det ska bli spännande och jätteroligt men samtidigt pirrigt, säger Jennifer Johansson som fick kontakt med landslagsledningen i lördags.

LÄS MER: Piskade storlagen direkt – nystartade LSK futsal har skyhöga mål

"Köra på som jag brukar"

Under måndagen fixades det praktiska och vid lunchtid på tisdagen samlas truppen. Två träningspass om dagen väntar inför matcherna.

– Jag vet inte riktigt vad som väntar men ska försöka ersätta Sandra så gott jag kan och det är självklart synd att hon inte kan vara med. Jag har sett landslaget spela och har koll på spelarna. Det blir spännande men jag ska inte ha för höga förväntningar utan bara köra på som jag brukar, säger Johansson.

Sverige möter Ryssland i två träningsmatcher på fredag och lördag, den första och andra november. Båda matcherna spelas i arenan Estrad i Alingsås.

I landslagstruppen finns också LSK-spelaren Linnéa Kogsta samt ett par spelare som Jennifer Johansson tidigare spelat tillsammans med i IFK Uddevalla futsal. My Olofsson Hjelm, Nanna Jansson och Hilma Lundqvist var alla en del av IFK-laget som gick till SM-semifinal i våras.

LÄS MER: Första landskampen efter känsliga övergången från IFK till LSK