Ny förlust. Jonas Olssons LSK har nu inte vunnit på nio raka matcher.

Ny förlust för LSK

Efter två minuter hade LSK släppt in 0–1 mot Varberg. Resultatet stod sig och den dystra sviten är nu uppe i nio matcher utan seger.– Varberg är i flytzonen och vi är det inte, säger tränare Jonas Olsson.

|

Jörgen Wålemarks formstarka Varbergs Bois, med fyra raka segrar i ryggen, gästade Ljungskile på måndagskvällen. Ett Ljungskile som å sin sida hade en desto mer dyster svit inför matchen: åtta raka utan seger.

Och hemmalaget fick sämsta tänkbara start i ösregnet. De 505 åskådarna hade knappt hunnit in på läktaren innan Thomas Boakye mötte upp ett inspel vid bortre stolpen och volleysköt behärskat bortalagets ledningsmål i deras allra första anfall. Detta redan i den andra minuten.

– Vi har pratat en del om tidiga mål och undvika att försätta oss i lägen där vi riskerar släppa in dem´. Och är det något lag man ska undvika att hamna i underläge mot så är det Varberg, säger Ljungskiletränaren Jonas Olsson.

Men LSK hanterade mardrömsstarten bra och var på lika glatt anfallshumör som gästerna, dock utan att komma till några hundraprocentiga farligheter. Närmast var Tim Nilsen, aktiv och omställningsfarlig halvleken igenom, när han sånär lyckades peta förbi en snabbt utrusande bortamålvakt tio minuter efter målet. Jakob Olsson fick också chansen med högern från frispark i halvleksslutet, men skottet tog i burgaveln och 0–1 stod sig.

– Vi gör det bra efter målet. Hittar uppspel, är varierade i vårt anfallsspel och samarbetet mellan Tim och Hannes fungerar bra.

Andra halvlek inledde Ljungskile klart bäst. En kvart in hade hemmalaget i stort sett uteslutande tillbringat spelet på Varbergs planhalva. På tilläggstid kom kanske halvlekens dittills bästa läge för hemmalaget när Peiman Eliassi fick chansen på frispark 30 från 30 meter. Men såväl hans skott, som täcktes, och Linus Tornblads efterföljande avslutsförsök blev resultatlösa. I den allra sista minuten fick Hannes Stiller ytterligare ett läge strax framför Varbergsmålet, men avslutet gick till en resultatlös hörna.

– Vi har några riktigt bra lägen i slutet. Men Varberg är i flytzonen och vi är det inte. Insatsmässigt kan vi inte göra mer, men vi tar några felbeslut, säger Jonas Olsson.

Det för kvällen orangedressade bortalaget kom undan anstormningarna och tog sin femte raka seger.

– Det känns otroligt bra att få med sig segern här, även om jag hoppas att LSK ska vinna så mycket som möjligt annars, säger hemvändaren Jörgen Wålemark.

LSK är nu uppe i nio raka matcher utan seger.

– Vi ska knyta näven. Det är en match kvar innan vi får lite välbehövligt andrum inför hösten. Då har vi hunnit få tillbaka fler spelare, som Mellqvist, och Tornblad är helt återställd, säger Jonas Olsson.

Matchfakta

Superettan

Ljungskile SK–Varbergs Bois 0–1 (0–1)

Målen: 0–1 Thomas Boakye (2)

Ljungskiles startelva (4–4–2): August Strömberg – Ahmed El-Amrani, Petter Björlund, Josemar, Allan Mohideen – Ahmed Suleiman (80), Yussif Chibsah (69), Aleksandar Kitic, Jakob Olsson – Hannes Stiller, Tim Nilsen (85)

Avbytare: Jonathan Johansson (mv), Mattias Pedersén, Admir Bajrovic (85), Peter Sörensen Nergaard, Linus Tornblad (80), Linus Dahl, Peiman Eliassi (69)

Varningar, Ljungskile: Tim Nilsen, Aleksandar Kitic, Jakob Olsson