Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ny tränare - de här spelarna lämnar LSK

Ljungskile SK har gjort klart med en ny tränare. Dessutom lämnar flera spelare klubben.

– Ja, det är klart, berättar Bosse Wåhlemark, ordföranden i fotbollsutskottet för Bohusläningen under onsdagsmorgonen.
Wålemark berättar en hel del, men inte namnet. Det avslöjas när tränaren presenteras på lördag i samband med ett event i Ljungskile.
– Tanken är att allt ska vara klart på lördag, inte bara tränaren utan också hela staben runt honom, men där är vi inte riktigt framme ännu, säger Wålemark.

Den nye tränaren är en av de på en mycket kort lista av favoriter som utskottet tagit fram under de senaste veckorna. 
– Vi har till slut haft två namn som vi bollat fram och tillbaka och det är en av dem som vi nu bestämt oss för. Det känns bra, säger Wålemark.
– Det är en person som är van vid mindre föreningar och förstår situationen som Ljungskile befinner sig i. Det viktigaste var att hitta en person som passar in i föreningen just nu. Han kommer inte till något dukat bord. Vi är en liten förening som ska resa på sig om allt går som vi hoppas. Han har mycket energi, vilja och driv och en tydlig idé om fotboll.
– Det känns som vi kan få ordning på det här och det är han med på, säger Wålemark om den nye tränaren.

Att den nye tränaren måste passa in i den befintliga gruppen av ledare har varit ett av kraven.
– Vi vill ha en bra mix av personligheter som kan ta hand om spelarna och ge dem en god fotbollsutbildning.
När det gäller spelartruppen pekar mycket på en stor förändring. Flera gällande kontrakt har avslutats och för kvarvarande spelare väntar eller pågår förhandlingar kring villkor beträffande längd och ersättningsnivåer.
– Mattias Pedersén, Ahmed Suleiman, Tim Nilsen och Admir Bajrovic. Där har kontrakten avslutats i förtid, berättar klubbchefen Hannes Stiller som har haft en hektisk tillvaro sedan degraderingen från superettan blev klar. 

I övrigt pågår diskussioner och förhandlingar med kontraktsbundna spelare som David Frölund, Jakob Olsson, Aleksandar Kitic, Allan Mohideen, Josef Chibsah och Martin Cruz Aliaga.
– Vi måste försöka hitta individuella lösningar då vi inte har råd att behålla lönenivån från den här säsongen. Där är det olika status på förhandlingsläget så jag kommer inte att uttala mig förrän det är klart. 
I övrigt står Niclas Holgersson redan under kontrakt till 2019.
Och Stiller själv?
– Som det ser ut i dag är jag kvar i klubben, men jag har inte bestämt mig beträffande spel, säger han.