Ny tung förlust för Ljungskile

En ny tränare och ett av nyförvärven debuterade för Ljungskile. Det blev ändå förlust – den femte i rad för LSK.

|

Ljungskile kom till bortamatchen mot Örgryte med en ny tränare – och en debutant i den gröna tröjan. Tio av elva spelare som startade i den senaste matchen mot Sirius fick förtroendet igen.

Det nya namnet i laget var Egzon Binaku som spelade mittback tillsammans med Josemar.

Lånet från Häcken skulle hamna i matchprotokollet direkt. Han fällde en Öis-spelare i ett farligt läge och fick gult kort efter en minut. Hampus Bohman sköt frisparken i burgaveln.

I en till stora delar avvaktande första halvlek fick publiken på Gamla Ullevi se ett mål. Det var hemmalaget som spräckte nollan efter en halvtimme. Martin Mutumba hittade William Atashkadeh som sköt 1–0 via August Strömbergs fingrar.

Direkt i andra halvlek byttes Ahmed Suleiman in och senare även Admir Bajrovic. Allt i ett försök att lyfta upp spelet. Zoran Lukic manade på sitt lag att satsa framåt och LSK kom till ett antal skottlägen.

Ännu tyngre skulle det dock bli då Öis dessutom satte 2-0. Inbytte George Mourad snappade upp en boll och pangade in tvåan i öppet mål efter lite flipper med rödblå utgång.

Ett litet hopp tändes i slutet då Jakob Olsson reducerade. Men i matchens sista tilläggsminut kom i stället 3-1 till Örgryte på en kontring.

Det innebär att Ljungskile nu har fem raka förluster sedan superettan startade om efter uppehållet.

Matchfakta

Superettan

Örgryte IS-Ljungskile SK 3-1 (1-0)

Mål: 1-0 William Atashkadeh (30), George Mourad (74), 2-1 Jakob Olsson (90), 3-1 Dardan Mustafa (93).

Varningar, LSK: Egzon Binaku, Jakob Olsson.

Laguppställning, LSK: August Strömberg – David Frölund, Josemar, Egzon Binaku, Allan Mohideen (62) – Jakob Olsson, Aleksandar Kitic, Yussif Chibsah, Linus Tornblad (46) – Tim Nilsen, Hannes Stiller (83).

Avbytare: Oliver Gustafsson, Admir Bajrovic (62), Ahmed Suleiman (46), Peter Sörensen Nergaard, Niclas Holgersson (83), Gustav Hallberg.

Laguppställning, ÖIS: Abbas Hassan – Björn Anklev, Fredrik Björck, Hannes Sahlin – Daniel Paulson, Jakob Lindström, Andreas Östling, Sebastian Ohlsson – William Atashkadeh – Martin Kayongo-Mutumba.

Avbytare: Robertino Kljajic, David Johansson, George Mourad, Dardan Mustafa, Rasmus Andernil Bozic, Joakim Hall, Alexis Yougouda Kada.

Domare: Fredrik Klitte, Helsingborg