Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/18

Nyckelspelare borta – då fick talangerna chansen i Rössö

Tre talanger fick chansen när Rössö vann över Vallen. Framför allt stack en av dem ut – 15-åriga Stella Ullberg.
– Sedan jag var liten har jag tänkt på att få spela för A-laget, säger hon.

Linnéa Kogsta, Emma Karnström, Anna Holmqvist och Alexandra Josefsson är i regel med i Rössös startelva. Men i DM-segern med 1–0 mot Vallen (Klara Johansson målskytt) kunde ingen av dem vara med.

Istället fick tre yngre spelare chansen som inte tillhör A-truppen: Thea Cederlund, Stella Ullberg och Tilda Olsson. Alla 15 år och födda 2003. Samtliga kom in i den andra halvleken.

Mest speltid fick Stella Ullberg som hoppade in direkt efter paus som forward. Hon gjorde A-lagsdebut borta mot Ljungskile för tio dagar sedan och har sedan dess gjort ytterligare två matcher.

– Jag hade inte trott att debuten skulle komma så tidigt. Det var bara en bonus för mig. Matchen i dag kändes bra för egen del. Jag kommer in mer och mer i seniorfotbollen och vågar mer än jag har gjort tidigare, säger Stella Ullberg.

Drömt om A-laget

Hon har IK Rössö som moderklubb och har alltid spelat för föreningen. Hon har inget kontrakt med A-laget och fokuserar framför allt på att spela med U-truppen i år.

– Men det är också roligt att träna med A-laget någon gång i veckan. Det hade varit jättecoolt om jag skulle få göra ett inhopp i division 1 i år. Sedan jag var liten har jag tänkt på att få spela för A-laget.

"Hon är redo"

Rössös huvudtränare, Niklas Christensson, är imponerad över Stella Ullberg.

– Hon spelar väldigt moget för sin ålder. Stella har en fin spelförståelse, bra teknik och ett vasst skott. Hon har förutsättningar för att bli en duktig A-lagsspelare och så småningom spela på en högre nivå än division 1, säger Niklas Christensson.

Han tror att Stella Ullberg kommer att få speltid i serien redan i år.

– Ja, absolut. Hon är redo för det redan nu. Hon har de egenskaperna som krävs och är användbar på flera positioner. Det är alltid ett plus.