Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tillbaka till Hisingen. Efter att Häcken sålt Tefu Mashamaite täpper man till luckan genom att återkalla Egzon Binaku från Ljungskile.

Nyckelspelare lämnar LSK

Han anslöt till LSK under sommaren. Redan nu lämnar kuggen för spel i allsvenskan.

Ett av flera tillskott i Ljungskiles trupp under sommaren var Egzon Binaku, som lånades in från allsvenska BK Häcken.

Men efter bara två spelade matcher för LSK – Örgryte borta och Athletic hemma – kallas han tillbaks av Hisingsklubben.

– Det var ett gott gäng och en rolig och bra upplevelse i Ljungskile. Klart det är tråkigt att lämna. Matcherna kunde ha gått bättre, tråkigt med två förluster, men jag tycker att vi gjorde det bra.

Beskedet lämnade Häcken efter LSK:s möte med AFC United, efter att klubben sålt en hemlängtande Tefu Mashamaite till sydafrikanska Supersport United.

Ytterbacken tror på en smärtfri omställning till den nygamla miljön.

– Jag är ju inte direkt ny i laget och har inte varit borta länge alls, bara en månad. Det kommer att funka bra och det blir kul att komma tillbaks.

Hur ser du på att byta lag igen under en och samma säsong?

– Det känns inte konstigt alls, även om det är skillnad på allsvenskan och superettan.

Tränare Zoran Lukic är självklart missnöjt med att tappa en viktig spelare inför slutspurten.

– Det känns inte bra, vi är redan tunna i försvaret, Det kom plötsligt för mig men han är Häckens spelare och de bestämmer, säger han.

Under tiden i LSK hann den västerfotade Åmålsprodukten med två matcher och låg bakom målet som Ahmed El Amrani gjorde mot AFC United.

– Vi var nöjda med honom och ville utveckla honom mer. Nu får vi ett problem till då vi inte har några naturliga vänsterbackar, säger Lukic.

Det finns ett par alternativ i truppen som tidigare har spelat på ytterbackspositionerna. Främst Allan Mohideen, David Frölund och Ahmed El Amrani.

– Vi avvaktar träningarna på torsdag och fredag innan vi tar ett beslut om vem som spelar. Vi har flera kandidater men jag nämner inga namn, säger Lukic.