Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/2

Nye LSK-kaptenen ställer krav på laget

Aleksandar Kitic kunde inte medverka i premiären. Ersättare som lagkapten var nyförvärvet Robin Strömberg. – Han är tuff i trynet, säger LSK-tränaren Glenn Ståhl.

Ett hårt matchande och lika hård träning gav en liten känning i Aleksandar Kitic lår. Baksidan stramade och han testades sent på uppvärmningen inför Ljungskiles premiär mot Utsikten.

– Det är en liten grej och hade det varit en avgörande match så hade jag spelat. Jag gjorde en tabbe förra året och ville inte upprepa det, därför kom vi överens om att inte riskera något, säger Aleksandar Kitic och syftar på lårskadan han drog på sig i andra omgången i fjol.

Linus Dahl ersatte trotjänaren på mitten och gjorde en stark insats. Något som gjorde det lättare för Kitic att sitta vid sidan.

– Det är en match av 26 i serien så det gäller att var ärlig mot mig själv. Jag tror inte att det är någon fara, men jag får testa i veckan så att det känns 100 procent innan jag går för fullt, säger Ljungskiles ordinarie lagkapten.

Armbindeln hamnade i stället på Robin Strömberg, anfallaren som kom till Ljungskile från Öster inför säsongen. Han trivdes som kapten.

– Jag och Kitic har varit på listan ett par veckor så jag var förberedd på det. Vi ska ställa krav och ha en dialog med tränarna vilket inte är en ovan roll för mig då jag gillar att ta ansvar. Om man har bindeln eller inte spelar inte så stor roll, men det är klart att det är en ära, säger 25-årige Strömberg.

Tränaren Glenn Ståhl motiverar beslutet att låta lagets nummer tio få det ärofyllda uppdraget.

– Han är tuff i trynet och det förändrar hierarkin. Jag hade kunnat göra ett enkelt val och ta en av gubbarna som är etablerade, men nu ruskar vi om och tar en av de som kommer utifrån och ställde krav från dag ett. Det gillar jag, säger Ståhl.

Sett till resultatet var det ett bra val. Strömberg blev matchens ende målskytt och delade hjälterollen med straffräddande målvakten Zac Lubin.

Ljungskile fick verkligen slita in på slutsignalen innan de tre poängen var i hamn. I premiärens slutskede fick en trött Robin Strömberg stretcha sina strama baksidor flera gånger.

– Krampkänning i vaderna, men det är väl så det ska vara efter en gräspremiär, log segerskytten och lagkaptenen efter seriedebuten för LSK.

– En fantastisk dag, det vi har krigat för hela försäsongen. Utsikten har blivit hypade inför serien och det här lovar gott inför framtiden. Visar vi samma anda som vi gör i dag så kan det bära långt. Vi är bättre än dem i dag eftersom vi vinner, men det är en jäkligt bra serie med fem, sex, sju lag som håller hög nivå.