Petrit Zhubi.

Nyförvärven med var sitt mål för IFK Uddevalla

Andra matchen ihop. Då svarade IFK Uddevallas nya offensiva duo för ett mål var i genrepet mot Kvik Halden.

|

Gustav Kjellström var först in bland nyförvärven i IFK Uddevalla. Det sista heter Petrit Zhubi och när IFK möte Oddevold för två veckor sedan så fick de chansen att spela tillsammans på topp, med Zhubi i en något tillbakadragen roll.

Den gången blev det seger med 3–0 utan att nyförvärven gjorde mål. I lördagens genrep mot norska Kvik Halden fick de däremot in var sitt – med god hjälp av varandra.

Efter en halvtimme gjorde Kjellström ettan efter en passning från Zhubi. Tvåan gjorde 28-årige Zhubi själv precis före pausen och nu kom passningen från Kjellström. Även Sebastian Jaconelli var inblandad i uppbyggnaden av anfallen.

– Det var två snabba omställningar där vi kom i djupled, nästan identiska mål där, säger IFK:s assisterande tränare Tony Fylksjö.

I övrigt var det en första halvlek där bortalaget hade mest boll och IFK Uddevalla tvingades jaga. Målchanserna var lätträknade.

I den andra halvleken gjorde IFK många byten, en del på grund av lättare skadekänningar, och det blev rörigt en stund. Efter att ungefär en timme var spelad kom en reducering från Kvik Halden. Även det målet efter en omställning.

Norskarna hade fler möjligheter mot slutet men 2–1 stod det vid full tid.

– Som helhet känns det sådär. Vi kanske håller igen lite för att det är sista matchen innan serien, jag vet inte. Oavsett är det en styrka att vinna mot ett bra lag, tycker Tony Fylksjö.

På fredag väntar Henrik Fridolvssons Vänersborgs FK i premiären på Kamratgården. Ett lag som liksom IFK nämns bland de fem-sex som är favoriter i division 2 norra Götaland.

De har haft en bra vinter och gjort flera bra matcher i Svenska cupen, där de var obesegrade.

– Det blir en rejäl kamp, vi måste nog upp en nivå för då blir det tuffare. Men vi har absolut ambitionen att vara ett topplag och det tror jag att Vänersborg också har, menar Fylksjö.

Har ni en startelva klar?

– Vi har nog nio-tio platser klara som det är nu. Det ska vara lite öppet på träningarna och det kan ju hända något.