Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/10

Nyförvärvet Jennica fixade hemmasegern

Snacka om drömdebut. Seger, två mål och centimeter från ett hattrick.

– Fast det borde kanske ha varit några till, säger Rössös nyförvärv Jennica Johansson självkritiskt.

Ja, det borde det kanske, fast två mål på fyra riktigt feta chanser är ändå okej i en debut och seriepremiär.

Det var annars en riktigt usel inledning på matchen från båda lagen präglad av nervositet och dåliga beslut. Den största pressen låg på Uddevallalaget mot värmländska nykomlingarna Ämtervik.

Bland de mer nervösa på planen var Rössös nyförvärv från just Värmland, Jennica Johansson från Säffle.

– Ja, herre gud så nervös jag har varit i veckan. Dels premiär – och sedan mot det här laget. Jag har ju mött tjejerna i Ämtervik i alla år så det kändes jättenervöst, men nu känns det så gott, säger hon.

Ändringen av matchbilden kom i och med den första chansen efter drygt 20 minuter när Johansson fick en fin boll i djupled, men avslutet var lamt och mitt på målvakten.

– Då kände jag bara; ska det vara på det här viset hela matchen. Nu får du skärpa dig, berättar hon.

Några minuter senare gjorde hon det även om avslutet inte heller denna gång inte var särskilt distinkt så räckte det för att få in bollen via Ämtervikmålvakten.

Glädjen blev kortvarig sedan gästerna utnyttjat ett dåligt hemmapass på mittplan. Efter en snabb omställning kunde Ida Hallstensson raka in 1–1 i öppet mål, ett resultat som stod sig till pausen.

Publiken på för dagen svinkalla Rimnersvallen hade knappt hunnit avsluta halvtidskaffet innan Jennica Johansson slog till igen efter ett fint inspel från Anni Mattsson.

Det kunde ha blivit ett till när hon själv fixade ett friläge i slutminuterna, men...

– Den jäkla ribban, säger hon och skakar på huvudet åt ramträffen.

Ämtervik var måhända effektivare med ett mål på en chans, men ingen kan säga annat än att hemmasegern var rättvis även om laget omedvetet backade hemåt i mitten av den andra halvleken. Det öppnade för ett visst tryck från Ämtervik som dock inte hade kraft nog att komma till avslut.

Hemmatränaren Niklas Christensson var förstås nöjd med segern och förlåtande mot kvaliteten på spelet.

– Vi gjorde fel i det mesta i början, och bjöd på 1–1. Vi borde ha dödat matchen, men för att vara en premiär med allt vad det innebär i nerver, var det helt okej.

Förutom Jennica Johanssons fina hemmadebut förtjänar Ellen Alström beröm för sitt försvarsarbete. Värt att notera är också att mittbacken Anna Blom nu för första gången på över två säsonger spelade en hel match efter rehabilitering av en besvärlig korsbandsskada.

– Skönt för henne, säger tränare Christiansson.