Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
FRÅN UTSIKTEN. Semir Aganspahic väljer Oddevold inför kommande säsong i division 1. Bild: Bildbyrån och Oddevold
FRÅN UTSIKTEN. Semir Aganspahic väljer Oddevold inför kommande säsong i division 1. Bild: Bildbyrån och Oddevold

Nyförvärvet som ska förstärka Oddevolds mittfält

Semir Aganspahic - där har ni Oddevolds nästa nyförvärv.

Sportchefen Johnny Schöön är mycket nöjd med att ha skrivit ett tvåårskontrakt med mittfältaren som fyllde 26 på onsdagen.

Aganspahic har funnits på Oddevolds radar en tid.

– Han gjorde mål mot oss vilket jag påpekade i förhandlingen, men när vi väl kom överens så var det förlåtet, säger Schöön med ett skratt.

Aganspahic kommer från Bosnien-Herzegovina som han representerat i U19-landslaget. Därefter har han spelat i Kroatiens andraliga, Rumänien och Montenegro.

För två år sedan kom han till Sävedalen där det blev en säsong. Under fjolåret blev det så Utsikten där han av 30 matcher spelade 25 varav 23 från start på det centrala mittfältet. I statistiken för 2018 finns tre mål, sju varningar och en utvisning

– Det är en kraftfull spelare och bra på huvudet såväl defensivt som offensivt. Det var förresten ett nickmål han gjorde mot oss, säger Johnny Schöön.

Men det finns också en annan egenskap som Oddevold särskilt letar efter inför kommande säsong.

– Vi bedömer att han är mycket professionell i sitt förhållningssätt till hård träning och fotboll som helhet. Han blir jättenyttig för oss.

Det är febril aktivitet i fotbollsklubbarna just nu och med det här förvärvet hoppas Schöön att lugna den del av klubbens supportrar som uttryckt oro över att det "är för tyst och händer för lite".

– Vi har koll på det vi vill ha, men har ingen brådska. Vi är noga med att det blir rätt hellre än snabbt för att få en bra mix av spelare som fungerar ihop, säger Johnny Schöön.

LÄS MER: