Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Rössö vann hemma mot Qviding i september. Samma lag möts när Rössö spelar årets första hemmamatch på långfredagen. Bild: Håkan Fredriksson
Rössö vann hemma mot Qviding i september. Samma lag möts när Rössö spelar årets första hemmamatch på långfredagen. Bild: Håkan Fredriksson

Nykomlingar väntar i Rössös seriepremiär

Jakten på seriesegern börjar med en resa till Värmland.

För sjätte året i rad spelar IK Rössö i division 1 norra Götaland, en av sex serier på den tredje högsta nivån i Sverige. Av tolv lag i serien är tre nya för säsongen 2019.

Ett av dem blir Rössös premiärmotståndare i vår.

Hertzöga BK från Värmland blev genom sin andraplats i division 2 västra Svealand uppflyttade till ettan. Lördagen 13 april premiärspelar den gulgröna klubben hemma mot Rössö på Ilanda IP, strax norr om Karlstad.

– Att möta nykomlingar borta i en premiär är alltid tufft. Så brukar det vara men jag vet inte så mycket om dem mer än att de har en tränare som heter exakt som jag, vi stavar våra namn samma också, säger Niklas Christensson, Rössötränaren som leder laget för sjätte året i rad.

Veckan efter, på långfredagen, kliver Rössö in på Rimnersvallen då Qviding kommer på besök för årets första hemmamatch.

Det är främst på fredagar och söndagar som Rössö kommer att spela sina hemmamatcher under året även om det också blir några hemmamatcher på vardagskvällar.

– På våren är det så. Vi spelar oftast på söndagar för att det är bäst publikmässigt. Sedan måste vi ta hänsyn till andra föreningar som också håller till på Rimnersvallen, säger Christensson.

Övriga nya lag i serien är Friscopojkarna (vann division 2 norra Götaland) och Lödöse Nygård (vann division 2 nordvästra Götaland, före Orust FC).

– Friscopojkarna har jag aldrig stött på men Lödöse Nygård har jag sett lite grann under några inomhusturneringar. De har några duktiga spelare som har gjort mycket mål, säger Rössötränaren.

Här är lagen i division 1 norra Götaland:

Alingsås FC United

Göteborgs DFF

Hertzöga BK (Karlstad)

IK Friscopojkarna (Herrljunga)

IK Gauthiod (Grästorp)

IK Rössö

Lödöse Nygård IK

Qviding FIF (Göteborg)

Rävåsens IK (Karlskoga)

Skoftebyns IF (Trollhättan)

Skövde KIK

Ämterviks FF