Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/14

Nytt lag i serieledning när sviterna höll

Obesegrade Grebbestad toppar tabellen i sin division 2-serie efter 1–0 hemma på Siljevi mot ett IFK Uddevalla som förlorade sin tredje match i rad.

– En krigarseger, säger hemmatränaren Matti Demegård som ändå inte ville dra för stora växlar av tabelläget.

– Det är i höst vi summerar, säger han.

Grebbestadstränaren var mest nöjd med försvarsspelet som höll rent i ännu en match - men ärligt talat var IFK Uddevalla ingen större utmaning i den här ganska händelsefattiga matchen. Uddevallatränaren Jörgen Ericson var också uppgiven och orolig efter den påfallande bleka insatsen och ännu en förlust för det på förhand tippade topplaget.

– Det är nästan parodi. Vi står still, skapar inte en enda riktig möjlighet framåt och har absolut inget passningsspel, säger han och skakar på huvudet.

– Det sitter mest i huvudet på killarna. Det saknas varken kvalitet eller ork. Det bara låser sig och allt blir tvärtemot vad vi kommit överens om.

Som om det inte var nog med elände för IFK-spelarna så var förstås "släkten värst". Granit Berisha var nämligen den som sänkte sina gamla klubbkompisar. Något han själv var oerhört nöjd med.

– Jag har längtat så efter detta. Det ska bli kul att snacka med Petrit (Zhubi) och de andra sedan, säger han och ler brett.

Han mål var en godbit. En fin passning från Anton Henriksson öppnade upp på högerkanten och med några snabba finter tog sig Berisha fram och kunde efter att ha rundat Besarion Kodalaev enkelt rulla in bollen.

Kodalaev stod annars för några fina ingripanden och räddade bland annat en straff från Jonas Henriksson efter en dryg kvart av första halvlek.

IFK bytte ut halva mittfältet i paus och tilläts flytta fram spelet i slutet av matchen, men några hörnor och en nick utanför var det magra resultatet och nu är det upp till bevis om laget vill haka på topplagen.

En god nyhet finns i alla fall för IFK Uddevalla. Robert Baggers valda uppehåll från fotboll verkar inte bli så långvarigt som IFK kanske befarat.

– Jag är sugen på att spela igen och nu har min situation blivit något lugnare så jag tror att jag snart är igång med träningen, säger han efter att ha sett matchen i Grebbestad.