Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Åtvid nästa. Ljungskile går för andra raka segern när superettan startar om i dag.

Nytt LSK-anfall att vänta mot Åtvidaberg

Uppehållet har gett spelare tillbaka – men också nya skador. Inför omstarten mot Åtvidaberg kan LSK inte räkna med alla offensiva namn.

Efter en period av tung träning och två vänskapsmatcher var det en laddad LSK-trupp som genomförde den matchförberedande träningen på fredagsförmiddagen. På ett soldränkt Uddevalla Arena tränades inläggsspel och avslut.

Men orosmoln finns inför matchen på Kopparvallen.

Det började i matchen mot Svane för en dryg vecka sen, då Tim Nilsen gjorde sig illa i höger vrist och tvingades utgå. På måndagskvällen mot Bridges kom nästa smäll för LSK:s anfallsbesättning: Hannes Stiller fick avbryta med en höftskada.

Den senare är borträknad, den förste är osäker. Det säger Ljungskiletränaren Jonas Olsson.

– Hannes kommer inte att vara med. Tim är väldigt tveksam. Hannes väntar fortfarande på röntgen. Han har kunnat göra ganska mycket, men inte varit med på träningen fullt ut.

Nilsen (fyra), Stiller (tre) och långtidsskadade Gabriel Altemark-Vanneryr (tre) har stått för tio av bohusläningarnas tretton gjorda mål.

Men Olsson ser att andra spelare kan kliva fram.

– Vi har flera som kan spela på den positionen: Jakob (Olsson), (Alexander) Mellqvist, (Ahmed) Suleiman, (Linus) Tornblad och Admir (Bajrovic). Jag hoppas att de som kommer in gör bra ifrån sig.

Vad är status på Altemark-Vanneryr?

– "Gabbe" gnuggar på med sin rehab, men han har gjort en tuff operation och det är en bonus om han kan vara med något mer i år. Samtidigt är han jäkligt enveten, så det skulle inte förvåna mig om det går mycket snabbare än vad prognosen först visade.

Det östgötska motståndarlaget parkerar på superettans åttonde plats. Vårmötet lagen emellan slutade 2–2.

– Åtvidaberg är ett lag som har blandat och gett. När de får igång sitt spel är de riktigt bra, samtidigt så kan man såra dem på deras motigare dagar.

Något som blir extra viktigt för er del?

– Trycket i anfallsspelet som vi fick till i andra halvlek mot Gais. Vi ska ligga närmare varandra, vinna fler bollar och spela runt bollen mer på motståndarens planhalva. Sen givetvis försvarsspelet som har fungerat bra på slutet.

Som Bohusläningen tidigare rapporterat har uppgifter gjort gällande att målvakten Jonathan Johansson lämnar klubben och ersätts av Oliver Gustafsson från IFK Göteborg. Johansson dementerade.

Jonas Olsson säger så här:

– Jag har inga kommentarer till det över huvud taget. Det enda jag kan säga är att Jonathan är vår spelare och Jonathan är med mot Åtvidaberg. Oliver har tränat med oss en gång. Det är vad som har hänt.

Klart är att Peiman Eliassi har lämnat för Oskarshamn och att Linus Dahl går på lån till Alta i Norge.

Känns truppen oroande tunn nu?

– Det går på ekonomi, hade vi haft pengar så är det klart att vi hade tittat på nyförvärv. Men vi tittar, så får vi se. Vi vill vara noggranna med det vi tar in.