Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/9

Oavgjort för LSK efter drama

Ljungskile fick en taskig start men en bra målgång mot Frej. Det var matchen som Ljungskile kunde förlorat men borde vunnit. 2-2 var två tappade poäng trots att LSK-kvitteringen kom sent.

Veteranen Hannes Stiller var tillbaka i startelvan hos Ljungskile när IK Frej från Täby kom till Uddevalla arena. I avstängde Jakob Olssons frånvaro fick han ta rollen som central mittfältare.

– Vi fick två kloka spelare på mitten som varit med ett tag. Det fungerade jättebra, starkt av Hannes att gå in utan att ha tränat eller spelat så mycket. Dessutom levererade han när vi satte fram honom på topp. Ett otroligt kyligt mål att chippa in den, säger LSK-tränaren Jonas Olsson och syftar på kvitteringen i den 86:e minuten.

Tillsammans med övriga mittfältarna Ahmed El Amrani, Peiman Eliassi och Yussif Chibsah visade Stiller att LSK är starkt trots en del spelare otillgängliga. Det var dock Frej som tog ledningen genom den förre Ljungskilespelaren Joakim Runnemo redan i den sjätte minuten. Efter det var det bara LSK.

Övertaget visade sig genom 8-1 i både skott och hörnor under den första halvleken. Dock blev det endast ett hemmamål. Det gjorde Admir Bajrovic i den 29:e minuten efter en av alla dessa hörnor.

Den andra halvleken var som den första. LSK kom i anfall efter anfall. Publiken väntade bara på när ledningsmålet skulle komma. Vad ingen trodde var att det var Frej som gjorde det. 1-2 kom på straff genom anfallaren Oke Akpoveta.

Det målet fick LSK att anfalla ännu mer. Gabriel Altemark Vanneryr slet bra i anfallet och skapade fler chanser. Kvitteringen dröjde dock tills han fick Hannes Stiller bredvid sig. En hörna hamnade framför fötterna på inbytte  Ahmed Suleiman som drog till. Skottet var så svagt att det blev en passning till en fri Hannes Stiller som tog fram finessen och chippade in 2-2.

Suleiman gjorde superettadebut efter att ha varit skadad under våren.

– Han gör det bra. Han har spelat fotboll i smålagsspel i tio minuter. Där finns mer att hämta, säger Jonas Olsson om det vänsterfotade nyförvärvet.

I slutet kom ett gyllene läge att få tre poäng för LSK. Altemark Vanneryr kom först på en målvaktsretur men bollen smet utanför stolpen.

Det slutade också lika, men med mersmak för Ljungskile som hade det mesta och det bästa av matchen.

– Känslan är att vi har förlorat när vi är så nära att vinna. Vi kör hela vägen men det är små situationer som avgör och i dag hade vi inte dem med oss, säger tränaren Jonas Olsson efter matchen

Det var något av fotbollens ironi att Ljungskile inte fick mer än en poäng under onsdagskvällen.

– Du får vad du förtjänar över 30 omgångar. Det är säkert så att vi tar poäng där det är tvärtom, det jämnar ut sig. Det som är bra är att vi kör och inte börjar gnälla, tycker Jonas Olsson.