Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Stannar Oscar Iglicar i Oddevold eller går han vidare till en annan klubb? Den frågan svävar i luften för tillfället. Bild: Håkan Fredriksson

Oddevold är ett av alternativen för Oscar Iglicar

Oddevold vill gärna behålla Oscar Iglicar som lånades från Elfsborg under förra året. Samtidigt finns det intresse från andra klubbar för den snabbe yttern.

Allsvenska IF Elfsborg startar träningen på torsdag och redan på tisdag åker A-truppen till Florida och försäsongslägret som avslutas med match mot New York Red Bulls. Då kommer inte Oscar Iglicar att åka med – trots att han har A-lagskontrakt med Boråsklubben.

Anledningen är att Elfsborg här ett överflöd av kontrakterade spelare.

Ska lånas ut från Elfsborg

– Det är samma problem som förra året med 27-28 spelare som har A-lagskontrakt. Det gynnar ingen att jag åker dit, säger den Uddevallabördige 21-åringen.

Till att börja med inleder Oscar Iglicar försäsongen med Oddevold, som han var utlånad till under 2018. Vad som händer längre fram vet han inte i dag.

– Det kommer att bli en utlåning från Elfsborg igen, men jag vet inte vart. Det finns några alternativ i division 1 och superettan.

Oddevold vill behålla

Även Oddevold är intresserade att behålla talangen – som spelade ungdomsfotboll i klubben fram till 2014 innan han flyttade till Borås.

– Vi för en dialog och han tränar med oss. Jag tror och hoppas att han ska vara klar inom kort men han har kontrakt med Elfsborg och jag har full respekt om de skulle ha någon annan plan för honom, säger sportchefen Johnny Schöön.

Även huvudpersonen själv säger att Oddevold är ett av alternativen. Under förra säsongen blev det 22 matcher i division 1 södra där de flesta var på den ovana positionen som vänsterback.

– Jag hade ingen riktig försäsong och var inte maximalt förberedd. Sedan skadade jag mig i början, det gick upp och ner för laget och jag fick spela vänsterback, som jag aldrig gjort innan.

"Vill ha det bästa för mig"

Positionen är en viktig del när Oscar Iglicar ska hitta en klubbadress för 2019.

– I år vill jag spela ytter som är min position och jag är inte främmande för att flytta till en annan stad för det har jag gjort innan. Jag vill ha det bästa för mig där kan utvecklas som mest.

Situationen är lik den som Iglicar hade för ett år sedan. Då var han och provspelade i tre superettanklubbar – AFC Eskilstuna, IFK Värnamo och Gais – innan han blev klar för spel med Oddevold.

Läs artikeln från mars 2018:

Fakta: Oddevolds trupp

15 spelare har just nu kontrakt över säsongen 2019.

Målvakter: Martin Lucena, Kristoffer Björk

Försvarare: Ali Al-Habobi, Besim Alimi, Philip Engelbreksson, Jesper Lövdahl

Mittfältare: Rasmus Andernil Bozic, Semir Aganspahic, Armend Shillova, Philip Hällgren, Axel Pettersson, Filip Schöön, Kamal Mustafa

Anfallare: Pelle Ödlund, Johan Patriksson