Ny kvartett. Oddevoldtränaren L-O Mattsson är nöjd med sina fyra första nyförvärv. Daniel Stanisic, Daniel Janevski, Alen Kasumovic och Victor Mollapolci kommer alla från FC Trollhättan.
Ny kvartett. Oddevoldtränaren L-O Mattsson är nöjd med sina fyra första nyförvärv. Daniel Stanisic, Daniel Janevski, Alen Kasumovic och Victor Mollapolci kommer alla från FC Trollhättan.

Oddevold chockvärvar från FCT

Oddevold har startat värvningskarusellen – med en fotbollsbomb. På tisdagen presenterades fyra spelare. Samtliga från FC Trollhättan.

ANNONS
|

– FCT har väl inte varit jätteglada på oss, säger Johan Edervall, ordförande i Oddevolds fotbollsutskott.Daniel Stanisic, Daniel Janevski, Victor Mollapolci och Alen Kasumovic byter klubbtröjor.Från FC Trollhättans till IK Oddevolds.Nyheten väckte stor uppmärksamhet på sociala medier efter tisdagens presskonferens. Det är också en unik händelse att Oddevold värvar fyra spelare från FCT. Bohusläningen har tidigare uppgett att Oddevold visat intresse för mittbackarna Alen Kasumovic och Daniel Stanisic. Men att ytterligare två spelare från rivalen i trestadsområdet var aktuell kom som en stor överraskning. Även för spelarna själva.– Vi visste inte om varandra, säger Daniel Janevski och skrattar.Han får medhåll av sina klubbkompisar.– Alen blåste mig i går och när jag kom hit var han här, säger Daniel Stanisic.23-årige Stanisic kom till FCT från Torslanda inför 2012 och har spelat totalt 61 matcher för klubben. Daniel Janevski, 20, anlände från BK Häcken 2012 och A-lagsdebuterade i FCT som 17-åringMellerudsfostrade anfallaren Victor Mollapolci, 23, har utvecklats ständigt under sina två år i klubben och gjorde tolv mål den föregående säsongen.Alen Kasumovic, 20, har varit längst i FC Trollhättan och har under det gångna året spelat till sig en ordinarie plats.I vårderbyt mot Oddevold på Rimnersvallen blev han utvisad efter att han gått hårt in i en tackling mot Jesper Westermark. Men det är utagerat sedan länge enligt Oddevolds nye mittback:– Kärlek börjar med bråk, säger han och fortsätter. – Westermark kom fram och kramade om mig. Vi är fotbollsspelare och det är sånt som händer i stridens hetta, säger han.Samtliga spelare säger att de bestämde sig först efter att de var klart att FC Trollhättan skulle degraderas ned till division 2.– Det är en klubb som satsar och jag pratade med FCT innan vi åkte ur att jag var intresserad. Det är klart att det är jobbigt att lämna alla goa gubbar, men några kommer ju här också, säger Daniel Stanisic.– Jag tycker att jag kommit till en förening där jag kan utvecklas, säger Alen Kasumovic.L-O Mattsson sammanfattar nyförvärven med ett enda ord:– Karaktär. Det är gemensamt för alla de här spelarna. Vi är behov av mittbackar och nu har vi fått två (Kasumovic och Stanisic), ja eventuellt tre stycken. Janevski kan spela där och i många positioner. Med Victor får vi en dimension till i vårt anfallsspel. Vi vill spela en fotboll som är farlig i djupled och han passar in där. Victor är en sådan spelare man pratat om innan matcherna att man är livrädd att möta om man tappar bollen, Mattsson.Oddevoldtränaren har ett förflutet i FC Trollhättan som han lämnade 2010. Det var innan den värvade FCT-kvartettens tid.– Det är ju så här när man värvar spelare. Det blir inget larm runt huset i alla fall, säger Oddevoldtränaren L-O Mattsson.

ANNONS

Se vår liverapportering och vårt urval av Twitterkommentarer här nedanför

ANNONS