Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Fint minne. Daniel Ahonen (till vänster) i derbyt 2017 borta mot Ljungskile när Oddevold vann med 2–0. "Då var det nästan lite sydamerikansk stämning på Skarsjövallen", säger den tuffa mittfältaren. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Oddevold förlorar sin omtyckta buse – ”Kommer sakna LSK-matcherna”

Det blev två år i Oddevold. Nu flyttar Daniel Ahonen hem till Kalmar.
– En dag lär jag komma tillbaka till föreningen, säger han.

Oddevold och Daniel Ahonen går skilda vägar. Trots att mittfältaren har ett år kvar på kontraktet kommer han att flytta hem till Kalmar efter säsongen.

– Beslutet var både lätt och väldigt tufft. Personligen har fotbollen gått bra för mig i år samtidigt som jag har börjat känna för Oddevold. Jag har fått så starka känslor man kan få efter två år, säger Daniel Ahonen.

27-åringen kommer att sakna en hel del när han flyttar från Uddevalla i början av december.

– Framför allt kommer jag att sakna derbyna mot Ljungskile. De matcherna är något alldeles extra för att vara i division 1.

Sydamerikansk stämning

Ett speciellt minne för Daniel Ahonen var fjolårets bortamatch på Skarsjövallen när Oddevold vann med 2–0.

– Ingen trodde på oss inför derbyt. Trots att vi fick en utvisning lyckades vi kämpa oss till segern. Jag minns att jag spelade högerytter då. Jag sprang precis bredvid Oddevolds supportrar. De pushade oss i varje närkamp och det var nästan lite sydamerikansk stämning på Skarsjövallen.

Fotbollssäsongen 2019 är fortfarande ett frågetecken för den defensiva mittfältaren som dragit på sig tio varningar under året i division 1 – näst mest av alla spelare i serien.

– Förmodligen kommer jag inte att spela på samma höga nivå om inte Kalmar FF hör av sig. De skulle behöva mig och lite attityd på planen. Klubben är laget i mitt hjärta.

Flaggar för återkomst

Daniel Ahonen flaggar ändå för en comeback i Oddevold. Hans flickvän är från Färgelanda och en dag tror han att de kommer att återvända.

– Jag vill hålla på med fotboll i resten av mitt liv. Skulle vi flytta tillbaka är Oddevold mitt klubbval oavsett om det är som spelare eller tränare.

Vid en eventuell återkomst lär Oddevold stå med öppna armar.

– Det är tråkigt att Daniel (Ahonen) lämnar oss. Han har gjort det riktigt bra i år i sin nya position. Det är en kille och spelare som vi verkligen har gillat, säger sportchefen Johnny Schöön.

Bryter inte kontraktet

Trots att den defensiva mittfältaren har ett år kvar på kontraktet har Oddevold gått med på att släppa honom.

– Men vi har inte brutit kontraktet. Väljer han att spela på en lägre nivå så kommer vi att låta honom göra det, men skulle han välja division 1 eller högre så får den intresserade klubben köpa eller förhandla med oss. Vi vill inte se honom på motståndarnas planhalva nästa år. I sådana fall vill vi ha ersättning för honom, säger Johnny Schöön.