Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Petrit Zhubi satte 1–0 mot Ljungskile i den andra halvleken av höstderbyt i division 1 södra. Det blev matchens enda mål. Bild: Håkan Fredriksson
Petrit Zhubi satte 1–0 mot Ljungskile i den andra halvleken av höstderbyt i division 1 södra. Det blev matchens enda mål. Bild: Håkan Fredriksson

Oddevold och Petrit Zhubi går skilda vägar

Det blir ingen fortsättning i Oddevold för Petrit Zhubi.
Parterna har brutit kontraktet.
– Situationen blev ohållbar, säger 30-åringen.

Någon ny fotbollsklubb finns inte att nämna än, men Petrit Zhubi har i alla fall sagt tack och hej till Oddevold efter ett och ett halvt år i klubbens division 1-lag.

Anledningen är att Oddevold från och med nästa år bara vill ha spelare som inte kombinerar fotbollssatsningen med futsalspel.

LÄS MER: Futsal och fotboll – så ställer sig klubbarna

Zhubi och Oddevold hade ett så kallat optionsår på det kontrakt som skrevs för ett år sedan. Båda parter kunde bryta kontaktet vilket nu alltså skett.

Önskar lycka till

– Futsalen vägde över och jag köper det. Jag önskar honom all lycka till och hoppas att det går bra, vilket jag är säker på att det kommer att göra, säger Johnny Schöön, sportchef i Oddevold.

– Det är tråkigt men situationen blev ohållbar. Det bästa för båda parterna var att bryta, säger Petrit Zhubi som kom till Oddevold från IFK Uddevalla under övergångsförnstrets sista dag, sommaren 2017.

– Första året var kul. Vi lyckades göra väldigt bra resultat under hösten och vände trenden. Det andra året var för dåligt. Det fanns bara en enda ljusglimt och det var att vinna derbyt (mot Ljungskile). Det var en sista present från mig. Jag gillar föreningen, säger matchhjälten som satte enda målet i höstderbyt på Rimnersvallen.

Andra klubbar är intresserade

Den senaste tiden har ett par andra klubbar hört av sig till mittfältaren som tidigare i karriären spelat i allsvenskan med Åtvidaberg och superettan med Gais.

– Det är en klubb i superettan och några i division 1 och 2. Jag lyssnar och vi får se vad som händer framåt jul. Det viktigaste är att beslutet ska kännas rätt.

30-åringen fick under förra veckan vara lagkapten i futsallandslaget för första gången. Till vardags är Zhubi också en av svenska mästarna IFK Uddevallas mest rutinerade spelare.

"Vill spela många år till"

Futsalen är viktig – precis som fotbollen.

– Futsalen har tagit över intresset men fotbollen är lika kul så jag vill spela många år till, tills kroppen säger stopp. Jag är bättre tränad nu än när jag var 23.

Har du funderat på att lägga av med fotbollen?

– När man blir besviken frågar man sig om det är värt att lägga ner så mycket tid. Det kan vara tufft att få ihop allt med jobb och träningar, jag har funderat på att lägga av men känner mig fortfarande hungrig, säger Petrit Zhubi.