Oddevold pressade serieledarna

Oddevold gjorde en av sina bättre matcher för säsongen och pressade serieledarna Mjällby på hemmaplan. Ändå blev det en hedersam förlust.

|

Oddevold var inte riktigt med från början. Och det kom att bli kostsamt. I den 16:e matchminuten tog Mjällby ledningen genom Prosper Kasim. Ett inlägg från vänster nådde Kasim i straffområdet som ganska enkelt tryckte in ledningsmålet bakom Robin Gustafsson i målet.

Efter ledningsmålet fortsatte serieledarna att trycka på framåt och höll ett högt tempo. Strax innan halvtid kunde Bubacarr Jobe utöka ledningen till 2–0.

– Jag borde ha tagit den bollen. Vi hade för mycket respekt för dem i första halvlek och vågade inte riktigt spela vårt spel. Framåt skapade vi ingenting, säger Robin Gustafsson om den första halvleken.

Skruvade upp tempot

Den andra halvleken inleddes med ett piggt Oddevold som skruvade upp tempot och tryckte på framåt. Publiken på Rimnersvallen hann knappt sätta sig innan Fuad Hyseni placerade in reduceringsmålet i vänstra krysset. Målet gav hemmalaget energi och hopp om ett kvitteringsmål.

Oddevold radade sedan upp målchanser. Bland annat hade Armend Shillova och Liridon Selmani varsitt läge, men skärpan saknades i avsluten. Emellanåt stack Mjällby upp med ett farligt friläge som Robin Gustafsson räddade till en hörna.

Med tjugo minuter kvar gjorde tränaren Janne Carlsson ett byte. Ut gick Fuad Hyseni och in kom i stället rutinerade Johan Patriksson.

"Stolt över mina lagkamrater"

Mot slutet av matchen lyfte Oddevold allt framåt i jakt på ett kvitteringsmål, men Mjällby försvarade sig bra och kunde hålla undan. Förlusten var hemmalagets tionde i söderettan den här säsongen.

– Jag är stolt över mina lagkamrater. Vi kom ut i andra och gjorde en väldigt bra halvlek. Med lite flyt hade vi kunnat få oavgjort, berättar Gustafsson som är ganska nöjd med sin egen insats.

Målvakten fortsätter:

– Sett över 90 minuter var det ändå en godkänd insats, men ett väldigt tråkigt resultat. Vi fick två oturliga mål emot oss där bollen bara damp ner från ingenstans framför mig. Annars tycker jag vi gjorde en bra match försvarsmässigt.

Precis före halvtid drog Robin Gustafsson på sig sitt tredje gula kort och är därmed avstängd i nästa match mot Åtvidaberg borta på lördagen.

Efter 25 spelade omgångar parkerar Oddevold på nionde placering med 31 inspelade poäng.