Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/16

Oddevold vinnare och vidare i cupen

Ettan kom tidigt. Tvåan stängde matchen i andra halvlek. Segern tog Oddevold till andra omgången av Svenska cupen.

41 sekunder. Längre behövde inte Oddevold på sig att spräcka nollan mot Vänersborgs IF. Daniel Ahonen hittade Victor Edvardsen till höger i straffområdet och skottet satt i det bortre krysset.

Edvardsen ställde till rejält med besvär för VIF-försvaret. Han fick ytterligare tre lägen att öka på ledningen under de första 20 minuterna. Den riktiga skärpan saknades.

Hemmalagets chanser var lätträknade. Men Niklas Andersson fick ett friläge i mitten av första och var centimeter från att kvittera. Insidan av stolpen räddade Sulejmen Sarajlics nolla.

Efter det var Oddevold något tillbakapressade och Vänersborg skapade ytterligare några chanser före pausen.

I den andra halvleken så förde Oddevold matchen utan att skapa speciellt mycket. Det gjorde å andra sidan inte Vänersborg heller.

Ett mål till blev det och det kom från Emil Niklassons höger. Daniel Ahonen hittade Niklasson i djupet och i fritt läge slog yttermittfältaren in bollen intill den första stolpen.

– Det var roligt, det senaste var mot Rosengård senast och jag brukar inte komma till så många avslutslägen. Det var skönt att vinna igen, det var ett tag sedan och vi spelar bra, säger Emil Niklasson.

Var du orolig någon gång?

– Nej, de hade egentligen bara stolpskottet men vi skötte det bra. Jag är nöjd.

Efter 2–0 ändrades kontrollen till total kontroll för Oddevold. Jumbon i division 2 hade inget att svara med.

Efteråt fick det gulklädda bortalaget sjunga segersång. Tränaren Jonas Rehnberg tycker att det såg riktigt bra ut – emellanåt.

– Vi är starka de 15-20 första, där kunde vi ha gjort fler mål och stängt matchen. Sedan jämnar det ut sig och de kommer upp mer, vi tappar boll och de får omställningslägen. I andra kontrollerar vi ganska väl. Efter 2–0 så stängde vi, säger IKO-tränaren.

Segern gav självförtroende till ett lag som förlorat fyra raka seriematcher. Sedan ger den också en rolig match till Uddevalla under hösten. Ett lag från superettan eller allsvenskan kommer att möta Oddevold på Rimnersvallen.

Frågan är om Oddevold vill ha en bra sportslig lottning med ett modest motstånd, eller en storklubb och möjligheten att skapa en fotbollsfest.

– Fantastiskt att få en sådan match. Det är en höjdarmatch och vinner man den så blir det tre riktigt fina matcher för föreningen under vintern 2018.

Vad väljer du?

– Det är svårt. Måste jag välja så blir det ett riktigt bra lag som vi slår, skrattar Rehnberg.

1X2 där alltså. Före cupens vidare matcher lottas så har Oddevold många viktiga poäng att spela om i ettan. Då kan känslan att vinna igen hjälpa dem uppåt.

– Vi får tillbaka tron på vårt passningsspel och det känns som en viktig del i den här matchen. Sedan håller vi nollan och det är också viktigt, säger Rehnberg.

– Nu får vi se till att fortsätta vinna och inte borra ner oss. När vi väl bestämmer oss för att spela som ett lag så är vi riktigt bra, då kan vi slå vilka som helst. Det gäller att alla jobbar, att alla går in i sig själva och inte bara en gör det, säger målskytten Emil Niklasson.