Smakstart på den nya säsongen för Oddevold

Under lördagen sparkade IK Oddevold igång säsongen med träningsmatch mot Utsikten – och det blev en lyckad start. – Vårt försvarsspel är riktigt, riktigt bra, säger tränaren Jonas Rehnberg efter 2–0-segern.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

En period av tung träning har nu mynnat ut i en tid där träningsmatcherna drar igång. För Oddevolds del väntade tufft motstånd direkt när Utsiktens BK under lördagen gästade Thordéngården.

Med i Oddevolds startelva fanns en hel del nya ansikten gentemot förra året. Målet vaktades av nyförvärvet Robin Gustafsson, och längre fram i banan bildade de båda nyförvärven Victor Edvardsen och Daniel Ahonen en vass anfallsduo.

Just Ahonen varnade inför matchen för både sig själv och nyfunne vännen Edvarsen. De båda ska ha hittat varandra väldigt bra på träning, vilket också syntes redan från start. Hemmalaget skrapade fram två riktigt bra målchanser redan under de första tio minuterna.

ANNONS

Bakom de två anfallarna jobbade nye Hampus Furublad hårt, och på vänsterkanten återfanns Mahmoud "Mido" Al-Mouti.

Just "Mido" skulle vara en av huvudrollsinnehavarna i matchen. I den 36:e minuten visade han prov på sin kvickhet och placerade in matchens första mål.

Till den andra halvleken kom ännu ett nyförvärv in, men ett mer bekant sådant. Rickard Johansson bytte av Tobias Mikaelsson, och kom in med ett härligt driv. Oddevold fortsatte att visa prov på bra spel, och även om Utsikten må ha haft mer boll, så var Oddevold farligare.

Utsikten, med flertalet Uddevalla-bekantingar i laget, fick inte hål på Oddevold. I stället kunde Hampus Furublads fina inlägg hitta fram till Victor Edvardsen som i den 78:e minuten satte slutresultatet 2–0.

– Som helhet gör vi en helt klart godkänd insats. Det är klart att det finns detaljer som man kan slipa på, men tanken var ju att få ihop de stora linjerna i anfallsspel och försvarsspel. Och för alla att få den matchträningen, och den pulsen, som man behöver. Så det var stora penseldrag som gällde, och inte några smådetaljer i dag, säger tränaren Jonas Rehnberg efter matchen, och vill också passa på att hylla nyförvärvens insats.

Trots ett piggt anfallsspel i hemmalaget var det ändå spelet på egen planhalva som tränare Rehnberg kände sig riktigt nöjd med.

ANNONS

– Vårt försvarsspel sett över 90 minuter är riktigt, riktigt bra. Vi släpper till bra mycket färre målchanser än vad de gör.

Det är än så länge tidigt på säsongen, men 2–0 mot ett förmodat topplag i serien ger ändå en härlig eftersmak.

– Det är klart att det någonstans också är viktigt att bygga en vinnarkultur, även om det som sagt är tidigt in på säsongen. Men vi ska ta med oss vårt fina försvarsspel i dag.

Härnäst väntar Stenungsunds IF nästa lördag i ny träningsmatch, och också den spelas på Thordéngården.

Matchfakta

IK Oddevold-Utsiktens BK 2–0 (1–0)

Målskyttar: Mahmoud Al-Mouti, Victor Edvardsen.

Varningar, IKO: Robin Jansson, Mark Fezarit.

Oddevolds startelva: Robin Gustafsson – Andreas Bergman (70). Robin Jansson, Alen Kasumovic, Mark Fezarit (87) – Mahmoud Al-Mouti (85), Hampus Furublad, Tobias Mikaelsson (45), Daniel Krezic (10) – Victor Edvardsen, Daniel Ahonen

Ersättare: Sebastian Berg, Robert Kjellman (70), Kenan Amza (87), Shkelqim Nuhiju (90), Rickard Johansson (45), Lucas Hallberg (85), Emil Niklasson (In 10, ut 90)

ANNONS