Oddevoldkaptenen efter derbyt mot tidigare klubben: ”Fotbollen segrade”

Han spenderade åtta säsonger i FC Trollhättan och hade även lagkaptensbindeln på sin arm. Nu var det Fredrik Sundström och hans Oddevold som skickade hans tidigare klubb än längre från kvalplatsen till superettan.
– Det är klart att det var speciellt, säger Sundström.

ANNONS
|

IK Oddevolds laguppställningen haglade av tidigare FC Trollhättan-spelare i måndagskvällens ödesderby och en av dem var såklart kaptenen Fredrik Sundström.

För alla som följt FC Trollhättan är han ett väldigt välbekant ansikte och nog knöt mittbacken starka band under sin tid i klubben.

– Jag har kontakt med många i Black Support (FC Trollhättans supporterklubb, reds. anm) som skriver till mig och halvskojar. Vi har en ”glimt i ögat-relation”. De har rest runt hela södra Sverige för att heja på en i åtta år så det är klart att de ligger mig varmt om hjärtat, säger Fredrik Sundström och fortsätter:

ANNONS

– När man väl är ute och spelar lägger man bort det, men det är klart det finns i bakhuvudet. Bara att gå in här och gå åt fel håll när man ska till omklädningsrummet var konstigt, säger Sundström.

”Vi totaldominerar”

Det var en måstematch för båda lagen i jakten på att passera Falkenberg och knipa kvalplatsen mot superettan, och det var Oddevold som visade den största hungern under den första halvleken.

Gästerna hade visserligen problem med att skapa riktigt heta målchanser, men spelet ägde laget definitivt.

– Vi totaldominerar första halvlek. De är knappt över halva planen. Vi får ingen utdelning och pratar om att vi ska skapa ännu mer och fortsätta trycka ner dem. Vi har en period där vi hamnar lite lägre, men så blir det oftast i fotbollsmatcher. De behöver ju också framåt, men vi är bekväma med att ligga så lågt också, säger Sundström.

Till slut kom utdelningen på spelövertaget och IK Oddevold kunde sätta dit segermålet när drygt tio minuter återstod av matchen inklusive tilläggstiden.

En oerhört viktig seger för laget och för Fredrik Sundström.

– Jag tycker det var helt rättvist, säger han efter matchen.

Är du förvånad över hur mycket ni kunde styra och ställa, främst i första?

ANNONS

– Nej, det är jag inte. Med de matcher jag sett och spelat här så vet jag att man har en filosofi att låta andra laget styra matchen och förstöra och ta de lägen man får i kontringar. Mer fokusera på att bryta ned de andra än att fokusera på sitt eget spel, men de har ju tagit mycket poäng tack vare sitt aggressiva och bra försvarsspel. De är ju solida som fan. Det är väldigt lojala killar i laget, men det var skönt att fotbollen segrade, säger Sundström.

”Unnar dem framgång”

I och med trepoängaren har Oddevold nu häng på Falkenberg på andraplatsen och dessutom finns chansen att man kan få hjälp av just FCT som har kvar att möta Falkenberg på bortaplan under slutomgångarna.

– Det kan ju smyga sig in en känsla av att de inte har så mycket att spela för. Det kan ju vara positivt också för det kan ju leda till att man slappnar av. Jag hoppas att spelarna i FCT som har utgående kontrakt tar chansen att visa upp sig, antingen för andra klubbar eller om de vill stanna. Så professionella är de ju att de kommer gå för det hela vägen och jag unnar dem framgång, men när man står på andra sidan är det klart man vill vara före, säger Fredrik Sundström.

ANNONS

LÄS MER:Imer Beqiri ovan matchhjälte – räddade Oddevold i kvaljakten

LÄS MER:Otroliga Oddevold drömmer vidare om superettan

ANNONS