Oddevolds nyförvärv gjorde drömmål

Första matchen med nya laget. Då bjöd Abass Hussein på show.

ANNONS
|

Jonathan Kigongo gjorde två mål i den första halvleken. Andreas Bergman gjorde samma sak i den andra.

Det lade grunden till Oddevolds 5–2-seger mot Skärhamn. Men snacket efteråt handlade om något annat.

Abass Hussein har spelat med IFK Uddevalla i Svenska futsalligan under hela säsongen. Men när seriespelet återstartade fanns han i stället med hos Oddevold.

– Det är bara en utlåning och jag ska vara tillbaka i IFK till slutspelet. Det blir fyra matcher tror jag. Jag kände att jag tappade suget lite och ville starta om för att hitta glädjen. Nu har jag visat att den finns, säger Abass Hussein.

ANNONS

Glädje var det mycket i målet som han gjorde i den andra halvleken. Ett debutmål med finess. Abass förklarar själv hur det gick till.

– Jag klackade bollen över spelaren, nickade fram den och sköt in den i målet mellan benen på målvakten. Det är något jag har tränat på ganska ofta.

Där kom dagens högsta jubel i Stenab arena.

– Publiken gillar ju sånt, när man bjuder på något extra, säger Abass med ett leende.

Längst bak i Oddevold stod målvakten Filip Skarin. Det var tack vare honom som laget kunde gå till pausvila med 2–0-ledning.

Skarin gjorde flera vassa räddningar när Skärhamn gick till attack.

– Det var riktigt roligt att spela i dag. Abass gör ett sånt galet mål och det höjde hela laget. Lagandan är på topp och alla litar på varandra, sa en glad Filip Skarin efter segern.

Oddevold spelar igen på söndag. Då i en seriefinal borta mot Nol IK som just ni har samma antal poäng (15) men en match mer spelad i serien.

Matchfakta

Futsal, division 1 nordvästra Götaland

IK Oddevold–Skärhamns IK 5–2 (2–0)

Mål, Oddevold: Jonathan Kigongo 2, Andreas Bergman 2, Abass Hussein.

ANNONS