Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Där satt den! Oddevolds P14-grabbar firar ett utav de två målen mot Mörbylånga i 32–delsfinalen av Gothia cups a-slutspel. Tyvärr tog turneringen slut i matchen därefter mot Flora från Estland.

Oddevolds P14-lag föll i 16-delsfinalen

IK Oddevolds P18-lag är klart för åttondelsfinal i Gothia cups a-slutspel. Orust och Mellerud spelar vidare i b-slutspelet i P15 respektive P14, men för IK Oddevolds fjortonåringar är äventyret slut.

De två insläppta målen mot Flora, blev inte bara de enda målen IK Oddevold P14-lag släppte in på hela turneringen. De blev även de mål som avslutade drömmarna om guld för de blåvitgula tonåringarna i 16-delsfinalen.

Efter att ha dominerat i gruppspelet och plockat nio poäng av nio möjliga så stod Mörbylånga för motståndet i den första slutspelsmatchen.

– Vi hade en tuff grupp med flera riktigt bra lag och att gå rent igenom den och inte släppa in ett mål är kanonbra, säger tränaren Peter Larsson.

Seger mot Mörbylånga

Matchen mot Mörbylånga blev också fortsättningen på ett segertåg efter att Oscar Fridolfsson och Nor Shaat gjort de två målen i segermatchen.

Likt de tidigare matcherna så förde Oddevold spelet och hade mycket boll och skapade flera farliga chanser. Defensivt var det lika klockrent som vanligt och motståndarna tvingades lyfta långt för att åstadkomma några farligheter.

– Försvarsspelet har verkligen fungerat klockrent hela turneringen. Det är inte bara i backlinjen utan allt från presspelet hos anfallarna till mittfältarna har fungerat och jag tror vi knappt släppte till ett mål innan matchen mot Flora, säger Peter Larsson.

Estländare satte stopp

Ja, för det var ju en match till kvar under dagen. Vid seger skulle det bli ytterligare en på den nästan magiska konstgräsplätten på Heden.

Men för att gå, inte bokstavligt talat förstås, till Heden var estniska FC Flora tvungna att besegras.

– Likt i de tidigare matcherna så har vi mycket av bollinnehavet och skapar några halvlägen men det är mållöst i paus, säger Larsson.

Flora spelar ett fysiskt spel och när sen Oddevold bjuder igen så får de en frispark emot sig. En frispark med en kostsam konsekvens.

För i samband med frisparken får Oddevold dessutom en spelare skadad och det blir ett ofrivilligt uppehåll på några minuter när denne får lite medicinhjälp.

När frisparken slås är det en Floraspelare som hinner först på bollen vid den främre stolpen och kan peta in 1–0 efter 7-8 minuters spel.

Nollan höll sig alltså till inledningen på den femte matchens andra halvlek.

– Målet är lite chockerande för oss och att jaga är vi inte vana med i turneringen, men vi forsätter som vi gjort och har till exempel en frispark i ribban.

Avslutade på Liseberg

När Oddevold mot slutet trycker upp laget så kontrar estländarna in tvåan och därmed är turneringen slut för de välkämpande tonåringarna.

– Killarna var besvikna efter matchen, de ville så gärna spela på Heden, men nu ska vi gå på Liseberg och försöka ha lite kul ändå, turneringen har ju varit över all förväntan från vår sida, sammanfattar Peter Larsson.