Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Formstark. Med två mål på två matcher leder nu Steven Old sitt Ljungskile mot nya höjder, kanske kan det även leda till det Nya Zeeländska landslaget.

Old i toppform ska förlänga sviten

De två senaste matcherna har han agerat poängräddare. Mot Östersund hoppas Steven Old att matchsviten håller i sig.

Det är ett taggat Ljungskile SK som tar den långa busstrippen upp till Östersund.

När Bohusläningen får tag på mittbacken Steven Old har laget tränat på konstgräset i den jämtländska staden.

Lagets första besök på det plastiga underlaget sedan matchen mot GIF Sundsvall för närmare två månader sen.

– Det kommer bli en omställning men vi har tränat på konstgräs tidigare och i och med underlaget kommer det bli en snabb match, säger mittbacken Steven Old.

Elva raka utan förlust

Ljungskile kommer till matchen i Östersund med elva raka matcher utan förlust, i de två senaste har de dock varit nära med poängförluster.

Men då har han dykt upp. Mittbacken från Nya Zeeland har bevisat att kiwis* visst kan flyga. Via sina två mål mot Sirius har Steven Old sett till att hans Ljungskile etsar sig fast i toppstriden.

– Kollar man på de senaste matcherna är det här nog den bästa formen jag varit i någonsin i mitt fotbollsliv, säger han.

Nu laddar den beresta mittbacken, som spelat fotboll både i Kina och Skottland, inför matchen mot Östersund, vilket är det längsta norrut som Old någonsin varit.

– Jag hoppas kunna gå runt och titta in staden lite innan matchen, jag har hört om att de har ett monster i sjön som Loch Ness.

Formstarkast

Dessutom gör han det som kanske hela superettans formstarkaste spelare i superettans formstarkaste lag, som förutom den nu levande sviten redan under försäsongen hade bäst poängsnitt av samtliga lag i superettan.

– Självklart hoppas vi att fortsätta på den här formtoppen men vi vet att Östersund inte är ett lätt motstånd utan det gäller att behålla den här jämnheten vi haft, säger tränaren Tor Arne Fredheim.

Fredheim pratar om att årets LSK har en stabilitet, och förutom den lilla dippen mot Öster, Hammarby och Jönköping har laget aldrig fallit utanför de ramarna som satts upp.

Fredheims lugn viktig faktor

Steven Old håller med i sin tränares resonemang och lyfter fram det lugn som Fredheim utstrålar som en viktig del i framgångssagan.

– Det är klart att det smittar av sig på oss spelare när tränaren är lugn och inte flyger omkring.

Att Old hamnade i LSK från första början var en chansning som gick hem då han via en kompis kom i kontakt med en agent som fixade en deal med klubben.

Nu har han kontrakt säsongen ut men öppnar för en förlängning.

– Jag trivs jättebra i Sverige och den fotboll som spelas här, dessutom beundrar jag de svenska supportrarna som reser land och rike runt för att stötta oss, säger Steven Old.

Fotnot: * Kiwi är en fågelsort som lever på Nya Zeeland som inte kan flyga. Invånarna från Nya Zeeland kallas Kiwis.