Oliver Bergman bänkades i Ljungskile SK under hösten: ”Väldigt märkligt”

Målvakten Oliver Bergman följde upp fjolårssuccén med en stark vårsäsong i Ljungskile SK. Sedan petades han och fastnade på bänken under hela hösten.
– Det är väldigt märkligt att jag inte fick fortsätta spela, säger Bergman som nu ser sig om efter andra alternativ.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Oliver Bergman startade säsongen 2022 ungefär som han startade säsongen 2021. Ljungskilemålvakten agerade stabil sista utpost i Ljungskiles defensiv som höll motståndarna på avstånd. Fram till sommaruppehållet höll Bergman nollan sju gånger och LSK låg tvåa i tabellen när Ettan södra tog semester.

När serien startade om missade han matchen mot BK Olympic på grund av en skada men var snabbt tillbaka i speldugligt skick. Platsen i målet hade han däremot tappat till Kees Sims som tidigare agerat andremålvakt.

Sedan i juni har Oliver Bergman inte spelat en enda minut i Ettan södra. Han fick stå i cupmatchen mot Varbergs Bois i augusti när Ljungskile vilade flera ordinarie spelare och förlorade med 4–0.

ANNONS

– Vi har haft flera samtal och ventilerat luften. Vi ska sätta oss ner igen för det är en jätteduktig målvakt, säger Erik Lund som förstår att Oliver Bergman inte varit nöjd med att sitta på bänken.

– Han hade en oturlig skada under uppehållet och hade knappt tränat på en månad. Då kom Kees in och gjorde det bra. Det är svåra avvägningar och inte något lätt beslut, fortsätter Lund.

Nu är säsongen avslutad och årets LSK-trupp har tagit semester. Oliver Bergmans kontrakt löper ut och att parterna skulle komma överens om ett förlängt samarbete verkar långt borta.

– Inför den sista träningen kollade Ljungskile min status inför framtiden. Vi diskuterade saker men kom inte så långt utan konstaterade att jag inte var nöjd, berättar den 29-årige målvakten.

Framtiden är oviss.

– I mitt fall handlar det om att se mig om och hitta en bra lösning där det fungerar för mig. Någonstans där jag kan prestera en hel säsong och inte blir bortplockad trots att man presterar. Det blev en märklig situation så jag ser mig omkring vad det finns för alternativ.

Är Ljungskile fortfarande ett alternativ för dig?

Oliver Bergman tar en paus och söker efter rätt ord innan han svarar på frågan.

ANNONS

– Jag är öppen för att lyssna på alla förslag oavsett vilken klubb det är. Jag har presterat bra i ett och ett halvt år och då förtjänar jag något bra. Det har inte Ljungskile kunnat presentera för mig det sista halvåret.

Har du sagt hej då till Ljungskile?

– Jag har packat ihop mina grejer och är inte en Ljungskilespelare. Jag ser mig omkring efter andra alternativ.

Hur ser de andra alternativen ut?

– Jag har haft kontakt med en del klubbar och har haft ett första samtal med några. Nästa steg är det ska bli något konkret att ta ställning till. Jag har hört ifrån klubbar i superettan, division 1 och i Norge. Det handlar om att sondera terrängen för att ta rätt beslut som blir bäst för mig. Det är flera parametrar som måste stämma och för mig är det viktigt att helheten blir bra, säger Bergman och fortsätter.

– Jag spelar fotboll för att vinna och drivs av det. Jag vill göra det på så hög nivå som möjligt. Oavsett var jag hamnar vill jag göra det.

Hur har det varit de senaste månaderna sedan du blev av med din plats i startelvan?

ANNONS

– Det har varit en berg- och dalbana. En tuff period. Folk som förstår sig på fotboll, statistik och har sett mig spela vet att jag har presterat på en hög nivå. Jag höll sju nollor på 14 matcher och hade en av de högsta räddningsprocenterna. Då tycker jag att det är väldigt märkligt att jag inte fick fortsätta spela.

Tycker du att du har fått en motivering till varför det blev så?

– Nej. Jag tycker inte att motiveringen överensstämmer med min syn. Jag respekterar att andra tar beslut men jag tycker att det är märkligt med tanke på det jag har presterat. På ett sätt är det enklare att hantera situationen när man har presterat som jag har gjort. Jag har inte tvivlat på mig själv under den här perioden. Det är en trygghet som gjort att jag varit ganska avslappnad.

Är du besviken på ledarskapet i Ljungskile?

– Jag är inte besviken på ledarskapet för det handlar om att ta beslut. Om de tar rätt eller fel beslut har alla rätt att ha åsikter om. Jag förutsätter att alla är professionella på den här nivån och jag måste ha respekt för andras beslut, även om jag tycker att det är märkligt.

ANNONS

När Oliver Bergman tänker tillbaka på sina två säsonger i Ljungskile finns det mycket att summera.

– Det har varit en positiv personlig utveckling på fotbollsplanen där jag har fått visa vad jag går för under ett och ett halvt år. På ett annat sätt så har det hänt mycket. Förra årets bytte vi tränare och det var turbulent en period. Sedan har jag trivts väldigt bra med alla som jobbar runt föreningen och lägger ner sitt hjärta och sin själ. Det gör mig glad att de fortfarande finns för det är inte på alla ställen det är så. Det kommer jag att bära med mig från de här två åren.

ANNONS