Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jonas Olsson.

Olsson övertygad att Ljungskile klarar sig kvar

Den 20 oktober förra året skrev Jonas Olsson på ett tvåårskontrakt med Ljungskile. Nästan på dagen åtta månader senare bryts samarbetet med LSK-tränaren.

Jonas Olsson åkte till Ljungskile på torsdagsmorgonen, tackade spelartruppen och lämnade Uddevalla arena för den här gången. Den 18 augusti blev hans sista dag som LSK-tränare.

– Det är den värld vi lever i som fotbollstränare, säger han till Bohusläningen.

46-åringen berättar att han under säsongen ställt sin plats till förfogande vid några tillfällen men att klubben ville köra vidare. Häromdagen kom dock beskedet att han var uppsagd från sitt avtal med Ljungskile SK.

– Vi går skiljda vägar med högt huvud och inga dåliga känslor, säger Jonas Olsson.

Finns det något du hade kunnat göra annorlunda?

– Ibland går det bra och ibland sämre, ibland vinner man och annars lär man sig något. I Ljungskile har jag fattat ofantligt många beslut, inte bara sportsliga, och det är klart att jag rannsakar mig själv, tittar mig i spegeln. Men jag har alltid gjort mitt yttersta.

De sportsliga resultaten ligger givetvis till grund för att Jonas Olsson och Ljungskile väljer att bryta sitt avtal. Tre vunna matcher av nitton och femton inspelade poäng gör att laget ligger näst sist i superettan.

Under höststarten har LSK förlorat de fyra matcher som spelats hittills, tre av dem mot topp-4-lagen i serien. Trots den resultatraden tror Jonas Olsson att chanserna till en vändning är goda.

– Det känns surt att inte få vara med nu, mot lagen därnere. Det har varit ett jäkla go på träningen och jag är helt övertygad att Ljungskile klarar sig kvar.

Olsson har fått många sms med stöd från bekanta i fotbollssfären där han verkat i hela sitt liv. Han medger att det finns ett intresse kring honom själv och att han gärna kommer tillbaka till en klubb så snart som möjligt. Närmast väntar dock några veckors semester.