MÅLSKYTTAR. Elin och Karin From nätade för Orust mot serieledande Lidköping.

Orust FC orkade inte hela vägen

Orust förlorade klart, men pressade länge serieledande Lidköping hemma på Lövängens IP i lördags.

|

Hemmalaget kom till spel utan någon press och kunde spela avslappnat mot ett favorittippat Lidköping som redan från första minuten dominerade medan Orust försvarade sig framgångsrikt. Framgången i försvarsspelet var också en skön revansch efter förra veckans storförlust i Karlskoga mot Rävåsen.

– Absolut, mindre bolltittande den här gången precis som vi pratat om, säger spelande assisterande tränaren Karin From.

Även om gästerna tydligt förde spelet var Orust inte utan chanser framåt och kunde sånär ha tagit ledningen. Närmast kom Elin Nilsen som i slutet av halvleken med ett avslut som tvingade Lidköpings målvakt till en kvalificerad räddning.

Målsnålt i första halvlek, men det skulle förändras rejält efter paus. Lidköping spräckte nollan tidigt med en lobb. En kvittering kom dock efter 60 minuters spel efter en djupledsboll från Felicia Sköld som Elin Nilsen avslutade på och som via målvakt och en försvarare gick i mål.

Stor hemmaglädje förstås, men det blev inte långvarig. Bara minuten senare återtog Lidköping ledningen med ett nickmål och sedan kom 1–3 och 1–4 i rask takt sedan Lidköping skapat chans efter chans och Orusts ork började tryta.

Karin From kvitterade efter ett friläge med drygt tio minuter kvar efter en ny fin framspelning av Felicia Sköld, men strax därefter kunde Lidköping öka på sin ledning ännu en gång och fastställa slutresultatet till 2–5.

– De är ett bra lag, men för var det ett kliv framåt som vi var glada och stolta över, säger Karin From

Matchfakta

Division 1 Norra Götaland, dam

GS Orust FC–Lidköpings FK 2–5 (0–0)

Mål, GS Orust FC: Karin From, Elin Nilsen. Lidköpings FK: Sandra Lagerbratt 2, Ida Mörk 2, Maria Johansson