Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Stefan Kristensson, tränare i Orust FC. Bild: Håkan Fredriksson
Stefan Kristensson, tränare i Orust FC. Bild: Håkan Fredriksson

Orust gjorde sin bästa match – men tappade poängen

Det är inte mycket som går Orusts FC:s väg. I bottenmötet med Skövde tog de lednigen och spelade bra fotboll. Ändå slutade det med ännu en förlust.

På lördagseftermiddagen fick Orust FC höstsäsongens första chans att ta hem en seger. På andra sidan väntade Skövde KIK som också är i stort behov av poäng i tabellens bottenskikt.

Det började bra för OFC som tog ledningen innan första kvarten var spelad. Karin From slog in en straff efter att Nicole Hawley blivit fälld. Det var Froms femte mål för säsongen.

– De tog över sista tio av första halvlek och gjorde mål på en retur efter frispark. Vi var bättre och i pausen pratade vi om att fortsätta nöta på, säger tränaren Stefan Kristensson.

"Det känns för jävligt"

Orust spelade bra även efter pausen med marginalerna var inte på tabelljumbons sida. En ribbträff och två missade frilägen gav inget och sedan kom matchens sista mål. Ett Skövdeskott styrdes in via en försvarare och det blev en ny förlust.

– I dag var vi bättre än dem och ska vinna. Det känns för jävligt efter alla skador och förluster som vi har haft och det kommer att ta flera dagar att komma över. Vi gör vår spelmässigt bästa match i serien men får ändå inte med oss poängen. Jag är otroligt missnöjd med resultatet, säger Kristensson.

Åtta matcher återstår och Orust har 15 poäng upp till närmaste laget över nedflyttningsstrecket.

– Matematiskt finns det fortfarande en möjlighet att hänga kvar och vi krigar på så länge det finns en liten chans, säger Stefan Kristensson.