OS-tröjorna som väcker känslor: ”En gåta”

Sverige vann i öppningsmatchen i OS mot USA men det är inte det som Twitter pratar om. Färgen på de svenska matchtröjorna står i fokus.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Vinst mot USA i öppningsmatchen och det kändes som att Sverige var överallt på plan, spelmässigt, men kanske framförallt ser det så ut eftersom det svenska matchstället har mer av en överstrykningspennas gul-gröna neonfärg än den solgula vi är vana med att se.

Något som väckt Twitter.

Sportjournalisten Patrik Ekwall håller inte tillbaka i sin kritik mot de som godkänt tröjfärgen.

”Att SOK har godkänt den här neongröna reflex-färgen som svensk landslagströja är en gåta”, skriver han.

Fotbollspoddaren Marcus Thapper skrev redan i maj om det svenska matchstället, då beskrev han det som en billig fejktröja man köper på bensinmacken.

ANNONS

Det räcker att skriva in ”Matchställ” i sökfältet på Twitter och reaktionerna kring de neonfärgade tröjorna fyller flödet. Det räcker till och med att skriva in ”neon”.

”Ett hemsk jävla matchställ”, ”Är det fel på sändningen eller spelar de i neongult?” ”hur kom man fram till att spela i neongult?”

Ja, reaktionerna kring de damlandslagets tröjor är inte lika positiva som matchbilden ser ut.

Men det är inte bara fotbollsdamerna som ska bära den neongula färgen under OS. Hela den svenska truppen dansar i neon i Tokyo.

Japanska Uniqlo är officiell klädleverantör till den svenska Olympiska- och Paralympiska truppen och har inte riktigt fått till den gula färgen eller blå. Eller kanske kläderna överlag.

En som satt ord på OS-truppens kläder är Sportbladets Patrik Brenning som bokstavligen sågar kollektionen från topp till tå.

”Sexförbud och kartongsängar räcker kanske en bit – men Sveriges OS-kollektion är det verkliga preventivmedlet i Tokyo.”

ANNONS