Mergim Berisha och det svenska landslaget fick oväntat besvärligt mot Grönland. Bild: SIMON HASTEGRD

Oväntat jämnt för landslaget mot Grönland

Sverige ville bli vinnare igen efter onsdagslektionen av Finland, men Grönland blev tuffare än väntat.

|

Det blev målsnålt till en början och när det första målet kom på en frispark så var det Grönlands.

Kvitteringen kom snabbt och det blev också 2–1-ledning till Sverige som höll till 20 sekunder före paus då ett självmål fastställde pausresultatet till 2–2

Andra halvlek blev ett skiftande av ledningen där Grönland började, Sverige kvitterade på straff och så växlande ledningen till knapp fyra minuter kvar då ett avslut från den svenske lagkaptenen, IFK Uddevallas Petrit Zhubi, gick in via en grönländsk spelare fram till slutresultatet 6–5. Zhubi noterades dock för ett eget mål till 5–4 i matchen.

IFK Uddevallas målvakt Robin Armandt som fick en kraftig smäll över ena smalbenet under slutminuten i onsdagsmatchen mot Finland klarade sig undan med lite värk. Målvakten stod över torsdagseftermiddagens match mot Grönland, men är troligen tillgänglig för spel mot Norge på lördag. Sverige har inför matchen två segrar och en förlust och är tvåa bakom Finland då Danmark besegrade Norge med 2-1.

Fredagen är spelfri för det svenska landslaget innan den femte upplagan av Nordic cup avslutas på lördag. Sverige vann premiäråret 2013 och har där efter placerat sig som trea, tvåa och fyra.

Matchfakta

Nordic cup, futsal

Sverige–Grönland 6–5 (2–2)

0–1 Nick Reimer (9), 1–1 Fredrik Johnsson (9), 2–1 Irfan Delimedjac (15), 2–2 Självmål (20), 2–3 Rene Eriksen Petersen (23, 3–3 Irfan Delimedjac, straff (28), 4–3 Anel Coralic (30), 4–4 Niklas Thorleifsen (31), 5–4 Petrit Zhubi (34), 5–5 Frederik Funch (35), 6–5 Självmål (38)