Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
TUNG START. Premiärförlusten borta mot Assyriska BK sved i skinnet på Rickard Johansson och hans lagkamrater i Oddevold.

På jakt efter första segern

Premiärförlusten golvade Oddevolds spelare, men nu är laget på fötterna igen. "En poäng hade varit illa nog - men nu är det bara att släppa det och gå vidare", säger Rickard Johansson.

Den oväntade upplösningen vände en till synes säker seger till förlust på några minuter

– Fruktansvärt snöpligt och det satt kvar i huvudet länge. Man blir helt tom. Det var en av de värsta förluster jag varit med om, säger mittfältaren som var en av Oddevolds bästa spelare på Ruddalen i söndags.

Lanefostrade Johansson lämnade klubben i fjol och spenderade fjolårssäsongen i Grebbestad där han i höstas utsågs till lagets bäste spelare - men någon fortsättning blev det inte. Johansson uppskattade tiden i laget, men tröttnade på pendlingen och tvekade inte när Oddevold hörde av sig.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka på Thordéngården med ett gott gäng i laget och med den organisation som finns i klubben. I Grebbestad stressade jag för att komma hem i hygglig tid. Här käkar vi ihop och tillbringar en bra stund tillsammans efter träningarna och det förstärker den goda sammanhållningen.

Precis som många andra påpekat konstaterar han att försäsongen varit stökig.

– Inför premiären kändes det inte alls som vi fått ihop det, men när vi väl kom igång kändes det som vi skärpte till oss, inte minst defensivt. Dessutom måstevi få in bollarna också. Vi har både två och tre lägen att avgöra matchen tidigare, men vi är ju på rätt väg. Vi har ju snabba spelare och kommer vi rättvända så går det fort. Nu måste vi upp ett par snäpp med sista passet, säger 27-åringen.

Fokus under veckan har varit på ett fortsatt stabilt försvar och att kunna bli mer bollhållande. I Grebbestad blev det mer bollinnehav och mer utrymme än vad han fått under försäsongen.

– Fast det går ju så mycket fortare i division 1, säger han.

Samarbetet på det inre mittfältet med nyförvärvet Bragi Bergsson stack ut på ett positivt sätt.

– Det kändes bra. Bragi är viktig för oss, men nu får vi se hur det blir på lördag i och med hans avstängning.

Målet hemma mot Kristianstad är i alla fall solklart.

– Vi siktar på seger förstås. Det är ju viktigt att få den första vinsten på Rimnersvallen direkt för att slippa pressen, men alla matcher i den här serien kommer att bli tuffa.

För egen del har han målet att utveckla den kreativa sidan i sitt spel och våga lite mer framåt.

– Går det bra för kollektivet brukar man kunna höja sig själv också, säger han.