Pablo sätter P i Oddevold

Stopp. Nu är det över. Efter nära 15 år och över 200 matcher i Oddevold har Pablo Andersson bestämt sig för att lämna klubben. "Det är andra som behöver mig också", säger han.

ANNONS
|

Beslutet var svårt att fatta men är definitivt för 34-årige Pablo Andersson. Säsongen 2016 blev den sista i Oddevold.

– Det har varit stressigt i vardagen, att få ihop det med barnen. Jag har inte riktigt räckt till hemma och då blir det ett naturligt val, även om jag hade kunnat köra på längre. Det är andra som behöver mig också, säger han.

Det är med ett visst vemod som han tackar för sig.

– Även om jag var beredd på det så känns det tomt och tråkigt. Jag kommer att sakna omklädningsrummet och grabbarna. De är som min andra familj.

ANNONS

Debuten i Oddevolds A-lag kom redan 2001 och det var "nåt inhopp" i division 3. Pablo Andersson minns inte detaljerna hur och mot vem det var. När han blickar tillbaka på karriären i Oddevold – 16 år minus ett och ett halvt år i IFK Uddevalla – är det andra möten han minns bäst.

– Det jag tar med mig är alla människor som jag har träffat. Spelare, tränare och supportrar. Ett fantastiskt engagemang från alla som jag har fått fördelen att träffa. Det har varit kul att vara med är deras resa också. Sedan såklart när vi klättrade uppåt med Oddevold, det är alltid kul att vinna serier.

Med alla säsonger är Pablo Andersson en av tidernas mesta Oddevoldare. Kanslichefen Leif Lindvärn berättar att, medräknat årets 19 seriematcher i Oddevoldtröjan, antalet framträdanden landar på 246. Trea i historien efter Jan "Osten" Kristiansson (252) och Dan Åberg (248).

– Jag visste att det var nära, men inte att det var så nära. Jag var ute efter rekordet men nu blev säsongen som den blev och det var lite tråkigt. Nära i alla fall och jag får vara nöjd med 246 matcher.

Att tiden i Oddevold är över innebär inte att fotbollen är ett avslutat kapitel. Med en nyligen påbörjad tränarutbildning finns också en ambition att fortsätta vid sidan om planen.

ANNONS

– Jag får mycket glädje och på något sätt vill jag vara kvar inom fotbollen. Nu behöver jag lite tid att smälta det här och jag kommer inte att fatta något beslut nu utan får avvakta hur jag känner. Fotboll har varit mitt liv och det kommer att fortsätta vara det på något sätt.

Vill du fortsätta att spela själv?

– Jag vill gärna spela lite till och då får det bli på en nivå som passar familjen.

Pablo Anderssons moderklubb är division 3-klubben IK Svane som just nu står utan tränare. Han har inte hört något från dem personligen.

– Inte direkt till mig. Jag har bara hört det på omvägar. Svane var där allt började och finns alltid i hjärtat. Mitt mål är att börja med yngre lag och jobba mig uppåt. Jag får ta varje förslag som det kommer, säger Pablo som erkänner att telefonen har börjat ringa sedan säsongen tog slut.

Flest matcher i Oddevolds historia

1:Jan Kristiansson 252

2:Dan Åberg 248

3:Pablo Andersson 246

4: Kurt Ferm 243

5:Tommy Staf (f.d Larsson) 240

6:Bo Larsson 235

7:Charlie Larsson 229

8:Christer Adamsson 228

9:Ralf Jansson 216

10:Tony Fylksjö 212

11:Tommy Reinhardt 210

Endast matcher i serie- och kvalspel räknas.

ANNONS