Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Blick för spelet. Ljungskiles nyförvärv Patrik Wallin i den roll som han trivs bäst i – med bollen vid fötterna.

Patrik Wallin – liraren som söker bollen

Han är trygg med bollen och gillar att fördela spelet. Patrik Wallin vill vara ännu mer involverad i anfallsspelet. "Jag ska vara länken mellan backlinjen och anfallet", säger han.

Med bara fem spelare kvar sedan fjolårstruppen har Ljungskile fått bygga ett nytt lag. En av de första pusselbitarna som lades i truppbygget var en Göteborgare med ett förflutet i Norrbotten.

Patrik Wallin har snabbt funnit sin roll både i gänget och på planen. Vi tog ett snack med spelfördelaren på vägen mellan hemmet i Göteborg och träningen i Ljungskile.

Wallin är en av minibusspendlarna från Göteborg tillsammans med Viktor Mollapolci, Robin Strömberg, Hampus Bohman, Hampus Dahlqvist, Linus Dahl och David Frölund som hoppar på i Kungälv.

28-åringen är nöjd med sin första tid i LSK.

– Vi kanske inte hade resultaten med oss på försäsongen men nu i serien har det varit lite tvärtom. Spelet har haltat lite men en härlig start med ett gott gäng. Man har mycket gratis när vi sitter i minibussen varje dag, säger Patrik Wallin.

Innermittfältaren kommer närmast från IFK Luleå. Allra oftast har han och Aleksandar Kitic tagit hand om det centrala mittfältet i LSK som är obesegrat efter fyra matcher.

– Uppbyggnadsspelet ska gå genom mig. Nu har planerna var sämre och det jag är bra på har inte kommit fram lika mycket men tanken är att jag ska vara länken mellan backlinjen och anfallet.

Kommer vi få ser mer boll hos dig när planerna blir bättre?

– Det är min förhoppning. För egen del vill jag vara mer involverad i spelet än de första matcherna. Man kan inte skylla på planerna men mer riskabelt att slå in passningarna centralt när det studsar mycket, vi vill inte åka på något bakåt.

Förutom passningsspelet har vi också fått se Wallin som målskytt. Segermålet mot Karlskrona var glädjande för en ovan målgörare som snabbt blivit en trygg stöttepelare i Ljungskile.

– Man får inte glömma att vi är ett nästan helt nytt lag. Vi är inte helt ihopspelta och att vi sitter ihop så bra i försvarsspelet är över förväntan. Sedan har vi mer att hämta i det kollektiva anfallsspelet. Undantaget är målet mot Oddevold där vi spelade oss igenom alla lagdelar, annars har det varit individuella prestationer vid målen, säger Wallin.

Nu väntar en tidig seriefinal mellan LSK och Landskrona. De enda obesegrade lagen tillsammans med Ängelholm.

– Det verkar vara ett bra lag och är säkert en av de tuffaste motståndarna i serien. De har en ambition att vara med i toppen men det har vi också, säger Partik Wallin som börjar närma sig Skarsjövallen och träningspasset med minibussgänget.

– Några som sover och några som tjôtar. Det är nästan alltid Viktor Mollapolci som kör och vi andra pratar aktier eller spelar mobilspel bland annat, berättar han.