Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tack ska ni. Kenny Pavey tackar publiken på Råsunda efter en match i AIK-tröjan. 2012 blir det till att dra på sig en grön tröja igen. Engelsmannen har nämligen skrivit på för sin gamla klubb Ljungskile SK.

Pavey om återkomsten till Ljungskile

En kvart före midnatt i lördags blev det klart. Kenny Pavey återvänder till Ljungskile SK. – Och det är inget aprilskämt, säger han.

1998 dök en engelsk yngling upp på Ljungskile SK:s träning. Hans namn var Kenny Pavey från London.

Nu är han tillbaka i Bohuslän efter sex säsonger i AIK.

– Jag har varit med och vunnit serier två gånger med Ljungskile, men jag har ännu inte spelat med klubben i Allsvenskan. Det vill jag göra nästa år, säger han.

I en intervju med Bohusläningen 1999 berättade Kenny Pavey om sin bakgrund. Om uppväxten i kvarteren kring London Bridge, om kärleken Millwall och om sina framtidsdrömmar.

När han gick till AIK inför säsongen 2006 drömde han om att en dag vinna SM-guld. Det tog tre år innan drömmen gick i uppfyllelse. På hösten 2009 vann AIK den avgörande matchen mot IFK Göteborg på ett fullsatt Gamla Ullevi.

Kenny Pavey var en av spelarna i laget.

– Jag var på Råsunda i lördags och skulle skriva på kontraktet med Ljungskile. Då kom det fram en supporter och ville att jag skulle signera en biljett från guldmatchen mot Göteborg. Jag blev lite sentimental måste jag säga...

Hur känns det att lämna Stockholm då?

– Jag har vunnit SM-guld, svenska cupen, supercupen och spelat i både Champions League och UEFA-cupen med AIK. Så visst känns det lite konstigt, men livet går ju vidare med nya utmaningar.

Cirka 23.45 på lördagskvällen var övergången klar. Då hade en LSK-medlem kört bil upp till Stockholm för att överlämna Kenny Paveys treårskontrakt personligen.

I treårskontraktet finns det en option att lämna LSK efter ett år. Enligt LSK:s sportchef Lennart Göransson får Pavey ingen "fantasilön" utan en tämligen moderat superettanlön.

Och det verkar inte vara för pengarnas skull som engelsmannen återvänder till Markbygg arena.

– Längden på kontraktet plus att jag har möjlighet att lämna efter år kändes viktigt när jag accepterade erbjudandet, säger Pavey som också var högaktuell för Gais.

Men det blev ingen affär och enligt Pavey var det ekonomin som gjorde att Gais inte valde att satsa på honom.

– Men jag hade förstås gärna spelat där. Sportsligt sett är det ju bättre, men nu blev det Ljungskile i stället och det ska bli riktigt kul att komma tillbaka. Jag känner många människor där sedan tidigare och det känns rätt att återvända nu.

Kenny Pavey och familjen (sambon och två barn) har planer på att bosätta sig i Göteborg. Just nu jobbar Kennys sambo på en affär i Stockholm som säljer engelska produkter.

– Det är en affär som säljer engelsk, mat, te, böcker och liknande. Jag tror att hon kan få samma jobb i Göteborg och då skulle det underlätta om vi bodde i närheten.