Skadad. Sveriges Petrit Zhubi under en landskamp mellan Sverige och Frankrike i september.
Skadad. Sveriges Petrit Zhubi under en landskamp mellan Sverige och Frankrike i september. Bild: SIMON HASTEGRD

Petrit Zhubi föll ihop på landslagsträningen

"En minut kvar" skrek förbundskaptenen i slutet av träningen. Då föll Petrit Zhubi ihop i stor smärta.
– Jag trodde att jag hade brutit ryggen, säger IFK Uddevallaspelaren.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

På söndagsförmiddagen tränade det svenska futsallandslaget sitt första träningspass under samlingen där de möter Nederländerna två gånger – först i Enköping, sedan i Uppsala.

För IFK Uddevallas Petrit Zhubi blir det dock inga matcher. 30-åringen hann bara vara med under ett träningspass. Med en minut kvar av träningen i Enköpings idrottshus föll han ihop utan att någon var i närheten. Benen vek sig förklarar han, och lagkamraterna hade svårt att hjälpa honom upp på fötterna.

– Det kändes som att någon drog något vasst längs med ryggen. Jag har aldrig känt något liknande och var väldigt chockad. Jag trodde att jag hade brutit ryggen.

ANNONS

Misstänkt muskelskada

När han kom till sjukhuset i stora smärtor misstänkte först läkaren att en muskel i ryggen hade gått av.

– Innan träningen sa jag till Mido att det kändes konstigt i ryggen. Jag måste ha fått någon smäll mot Husqvarna, men jag minns inte någon situation, berättar Petrit Zhubi och tänker på Oddevolds division 1-match som de vann med 3–2 i lördags.

På måndagen undersöktes Zhubi igen och en annan läkare meddelade att det handlar om sprickor i två revben eller möjligen frakturer. Något som visserligen gör väldigt ont, men går snabbare att återhämta sig ifrån.

Blir videoanalytiker

Nu ska han röntgas på onsdag för att helt säker få veta vad det handlar om.

Istället för matcher mot Nederländerna får Petrit Zhubi nu stötta sina lagkamrater från sidan. Förbundskaptenen Matija Dulvat har gett honom ett specialuppdrag där han ska coacha en annan IFK Uddevallaspelare – Mido.

– Vi spelar i samma position och jag ska hjälpa honom att förstå alla fasta situationer. Jag är uppskriven i matchprotokollet som videoanalytiker, berättar Zhubi som får smärtstillande.

– Smärtan är kvar men om den var tio i går så är den sju i dag. Läkaren säger att det läker av sig själv och tar sex veckor ungefär. Det kan gå fortare också.

ANNONS
ANNONS