Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Håkan Fredriksson

Petrit Zhubi matchhjälte för Oddevold

Stolpe ut. Så har Janne Carlsson beskrivit höstsäsongen för Oddevold. Det var Petrit Zhubi som skulle förändra detta.

Det var på Rimnersvallen i Bohusderbyt mot Ljungskile som den efterlängtade segern skulle komma för Oddevold. Det var Petrit Zhubi som skulle bli matchhjälte.

– Jag sa till mina lagkamrater innan matchen att jag kommer avgöra den här matchen. De började skratta för jag är ingen stor målskytt, säger Petrit Zhubi.

"Vi ville avgöra"

Men länge var det en öppen match som utspelade sig på soliga Rimnersvallen. Ljungskile inledde starkt och hade flera gånger möjligheten att ta ledningen i matchen. Men Oddevold ville mer.

– Vi sa i halvlek att vi hade gett Ljungskile de första 45 minuterna. Vi kände att vi ville ut och avgöra. Vi hade krafter som kunde avgöra matchen, säger Petrit Zhubi.

Det var också i andra halvlek som matchen ändrade karaktär. Det smällde hårdare i duellerna och från läktarhåll hördes mer hejarop. Oddevold kröp sig in i matchen och tog över.

– Det är som ett derby ska vara. Mycket känslor, mycket närkamper. Det blir ofta lite smågrisigt. Vi visade hela tiden tendensen att vi ville vinna, säger Zhubi.

LÄS MER: Oddevold bröt Wålemarks svit

"Vi visar att vi kan"

Till slut kom det målet som också skulle bli matchens enda. I den 63:e matchminuten slog Zhubi in det mål som gjorde att Oddevold till slut stod som segrare på Rimnersvallen.

– Jag är ingen känd målskytt men det är alltid kul att göra mål. Sen att det är just jag som avgör är tack vare mina lagkamrater. Vi är ett bra lag och vi visar att vi kan slå Ljungskile här på hemmaplan.

LÄS MER: Starka derbykänslor bröt Ljungskiles svit

Tackar supportrarna

Oddevold klättrar nu i tabellen och för tillfället har de lämnat kvalplatsen en bit bakom sig. Men framförallt var det för Petrit Zhubi och laget viktigt med en seger - för fansen.

– Det känns bra att kunna visa upp det inför supportrarna och för folket som kommer hit och stöttar oss varje helg.

Och att segern kom i ett derby mot ärkerivalen gjorde det hela lite extra roligt.

– Det är skönt att slå "lillebror". Ljungskile har alltid varit "lillebror", säger Zhubi.