Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Polarnas prestigematch – rumskamraterna ställs mot varandra

Under landslagssamlingen delade Petrit Zhubi och Agon Beqiri rum. Nu ställs de mot varandra. IFK Uddevalla–Skoftebyn sparkar igång en intensiv futsalhelg.

Petrit Zhubi och Agon Beqiri är nära vänner och under landslagets samling i Skövde under förra veckan delade de rum. Men när det är dags för ligamatch igen är det skilda lag som gäller.

Skoftebyns IF tar emot IFK Uddevalla på fredagskvällen och då blir det Beqiri mot Zhubi – om inte en skada sätter stopp.

– Jag åker med som backup. Fick ont i ljumsken i landskampen mot Finland och stod över matcherna mot Norge och Grönland, säger IFK Uddevallas Petrit Zhubi.

Vännerna har sett fram emot matchen på fredagskvällen. Även de övriga svenska landslagsspelarna har triggat igång stämningen inför Trestadsderbyt.

– Vi brukar skoja mycket och Agon är rolig att bo med. Det gjorde vi i FCT också för några år sedan och han brukar spela hög musik, gärna albansk, skrattar Zhubi.

– Han spelar också hög musik, kontrar Beqiri som tror på sitt lag.

– Jag har aldrig mött Petrit och det lär bli mycket folk och bra stämning på läktarna. Det blir extra laddat och jag ska ha honom i min ficka, han ska inte få komma förbi, säger Agon som gillar de små psykningarna mellan vännerna.

Skoftebynspelaren tror på sig själv i matchen och tippar hemmaseger. Men när det gäller ligan och SM-slutspelet tror han på IFK Uddevalla som favoriter till slutsegern.

– De är ett bollskickligt lag med bra spelare på varje position och vassa forwards, säger han.

Petrit Zhubi berömmer sin landslagskollega som också var lagkamrat i IFK Uddevalla futsal för två år sedan.

– Agon är en av Sveriges bästa futsalspelare. Cool och lugn med bollen och en bra blick för spelet. Han gör sina lagkamrater bättre.

När det gäller IFK-spelarens egen skada så har han målet att åtminstone spela en av helgens två matcher.

– Det är alltid roligt med derby och mycket folk på läktarna. Vi får se hur det blir och om jag inte kan spela så finns det alltid en returmatch.

IFK Uddevallas andra match i helgen är på söndag då Malmö kommer till Agnebergshallen. Skånelaget har en match mer spelad och lika många poäng som IFK.

– Vi kan rycka nu om vi tar sex poäng, men den södra serien är vassare än den norra. Vi slog Borås i premiären och sedan dess har de vunnit fyra raka matcher, säger Petrit Zhubi.

Även Borås har en match mer spelad och toppar den haltande tabellen, två poäng före IFK Uddevalla.