Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Louise Persson, målvakt i Orust FC. Bild: Erik Weiefors

Premiärglädje och nervositet i Orust FC

Ung, erfaren och taggad för spel i division 1. Louise Persson är redo för sin fjärde säsong i Orust FC:s A-lag och fjärde säsong som målvakt.

Orust FC inledde försäsongen som ett division 2-lag och avslutar den som oväntad nykomling i division 1. Därmed blev det bara en säsong i tvåan innan de var tillbaka i den tredje högsta serien som de åkte ur med minsta möjliga marginal 2017.

Föreningen har genom sociala medier satsat stort på att lyfta fram lördagens premiär mot Göteborgs DFF. Flera tidigare spelare snackar upp matchen på Tavlebordsvallen genom videomeddelanden.

– Det har varit svårt att missa matchen och det är kul med uppmärksamheten. Hoppas många kommer och kollar, säger Louise Persson, målvakt i Orust.

Nervöst – men kul

19-årigen inleder nu sin fjärde säsong i klubben – och bara det fjärde året som målvakt. Vintern har hackats upp av förkylningar som hindrat henne från en del träningar. Nu är Persson frisk och taggad för seriestart.

– Det är lite nervöst över hur det ska gå men det ska bli otroligt kul. Vi har en bra energi och så himla roligt på träningarna. Fotboll ska vara roligt och det är därför jag spelar, säger Louise Persson.

Spelade med motståndarna

Premiären mot GDFF blir också speciell för målvakten eftersom hon var med dem under Gothia cup förra sommaren. Flera av de spelarna är nu med i seniorlaget och ställs mot sin tidigare målvakt.

– Vi kom till kvartsfinal i A-slutspelet där vi förlorade mot Djursholm, som senare blev tvåa. Det var en dröm att vara med i Gothia.

Nu är det bara Orust FC som gäller för Louise Persson. När hon nu går in i division 1 igen är det som en bättre målvakt än den senaste gången.

– Jag har mer tanke bakom allt jag gör och vet varför jag slänger mig på ett visst sätt. Jag har mer kunskap, har utvecklat spelförståelsen och spelet med fötterna, säger Louise Persson.