Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Robin Strömberg jublar efter reduceringen till 3–1 mot IFK Göteborg.

Premiärmål – och nära drömmål för Strömberg

Robin Strömberg hittade målet i sin första tävlingsmatch för Ljungskile. Han var också nära att sätta kvitteringen med ett kanonskott. – En fantastisk träff och målvakten gjorde en bra räddning, säger LSK-anfallaren.

Ljungskile lyckades att pressa IFK Göteborg i slutet för att nå en kvittering. Det gick inte hela vägen. Trots det fanns mycket positivt att ta med sig från cupmatchen på Bravida arena.

3–2-förlusten var med mersmak för Ljungskile.

– Jag tycker att vi kommer upp i bra nivå, vi spelar jämnt med dem över 90 minuter och ett kryss hade inte varit helt orättvist, säger Robin Strömberg efter sin första tävlingsmatch i LSK-tröjan.

Är du förvånad?

– Lite. Det är ändå ett av Sveriges bästa lag, samtidigt som de inte är kända för att spela någon skönfotboll. De blir lite bekväma i halvtid och tror att det ska gå enkelt. Samtidigt kommer vi ut och tänker 0–0.

Det tog bara fem minuter in i den andra halvleken innan Hampus Dahlqvist utmanade IFK Göteborgs vänsterförsvar och tog sig förbi två spelare. Passningen satt på Robin Strömbergs fot.

– Hampus sticker in den till mig och jag lägger en utsida upp i klykan. Det var en bra träff, säger Ljungskiles nye anfallare med ett leende.

Lär mer: Jakob Olsson: "Surt att inte få med oss poäng"

Träffen som det snackades om efter matchen var annars den som Strömberg skickade iväg i matchens sista ordinarie minut.

– Den var nästan lite bättre. En fantastisk träff och målvakten (Pontus Dahlberg) gjorde en bra räddning. Synd att inte Alvbåge (John, tidigare IFK-målvakt) stod för då hade det blivit 3–3, säger 25-åringen med ett nytt skratt.

– Det var en sådan träff när man inte känner bollen. Man kan inte göra mycket mer, det var en bra räddning och då var det inte meningen att den skulle gå in.

Vad tycker du att ni kan ta med er från matchen?

– Vi tar egentligen med oss hela matchen även om vi ligger under med 3–0 i halvtid. Det är en bra första halvlek med några individuella misstag där vi inte är riktigt synkade. Det är bra att de kommer nu så att vi vet vad vi behöver jobba på. Offensivt kanske vi kan kräva lite mer.

Var det en förlust som lovade mer?

– Jag ska inte lova för mycket men det var en förlust som visade vad vi kan. Så här tidigt på säsongen när vi nästan har ett helt nytt lag så tycker jag att det var ett jättepositivt besked.