Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Priutdelare och vinnare av Bohusläningens idrottspris: Ingalill Sundhage, Arlind Sadriu, Hector Maravilla, Mikael Alfredsson, Fredrik Söderqvist och Karin Carlsson. Bild: Håkan Fredriksson
Priutdelare och vinnare av Bohusläningens idrottspris: Ingalill Sundhage, Arlind Sadriu, Hector Maravilla, Mikael Alfredsson, Fredrik Söderqvist och Karin Carlsson. Bild: Håkan Fredriksson

Prisregn över IFK Uddevalla futsal

Efter säsongens sista futsalmatch har IFK Uddevalla blivit ordentligt prisade. I helgen fick de ta emot flera nya utmärkelser.
– Ett fint avslut och fint minne från en lång säsong, säger Fredrik Söderqvist.

IFK Uddevalla futsal blev svenska mästare förra helgen – och sedan blev de ordentligt prisade veckan efter.

Först fick de lyfta mästarpokalen i Norrköping och under helgen som gick fortsatte firandet. På fredagens idrottsgala i Uddevalla fick IFK Uddevalla futsal ta emot Bohusläningens idrottspris.

"Alltid en ära"

Fredrik Söderqvist var en av fyra vinnare på plats. De fick kliva upp på scenen där Karin Carlsson och Ingalill Sundhage lämnade över glasstatyetten som varje pristagare får.

– Det var trevligt och en bra gala. Hedersamt att få pris och det är alltid en ära att uppskattas, säger Söderqvist som representerade IFK tillsammans med Hector Maravilla, Arlind Sadriu och Mikael Alfredsson.

Dagen efter blev det inte mycket tid för vila. Hyllningarna fortsatte när Svenska futsalligan arrangerade den första Futsalgalan på Trägårn i Göteborg. Förutom att hela mästarlaget fick kliva upp på scenen och ta emot publikens applåder så blev flera spelare individuellt prisade.

Motståndarna har röstat

Fyra av fem platser i "All star team" togs av mästarlagets spelare. Robin Armandt, Albert Hiseni, Fredrik Söderqvist och Kristian Legiec tog plats i årets lag tillsammans med Strängnäs skyttekung Adnan Cirak.

– Det gladde mig att vi fick så många priser och det som betydde mest var att tränarna och lagkaptenerna i alla andra lag röstat fram vinnarna. Jag är jättestolt över utmärkelsen och det är ett kvitto på att man gjort något bra som andra också har sett. En stor anledning är att jag spelar i ett starkt futsallag som har tillhört toppen i fem år, säger Fredrik Söderqvist, som röstades fram till årets högervinge.

Får snart ladda om

Innan futsalsäsongen är över så får Söderqvist och ytterligare sex IFK Uddevallaspelare göra en sista kraftansträngning. Landslaget samlas på fredag för en turnering i Kroatien.

– Det är en lättnad att det är över sedan. Säsongen har hållit på länge och det han varit landskamper mellan seriematcherna och har pågått "non stopp". Snart får vi ladda batterierna inför nästa säsong, säger den prisbelönte Fredrik Söderqvist.