Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Irvina Bajramovic, Rössös bästa målskytt under 2018, fick inte till sina avslut i den första kvalmatchen mot Brommapojkarna. Bild: Håkan Fredriksson

Rössö har inte gett upp slaget om Elitettan

Inga mål framåt, förlust och tuff bortamatch som väntar. Men Rössö har inte gett upp hoppet om Elitettan.
– Det kan det bli en skön bussresa hem, säger Irvina Bajramovic.

Anna Holmqvist sköt i stolpen.

Irvina Bajramovic bommade ett jätteläge.

Första 20 minuter var Rössös till hundra procent.

Men sedan gnagde sig BP in i matchen minut för minut och efter deras 0–1-mål, efter en halvtimme, var de bättre än Uddevallalaget och kunde till slut vinna med blytunga 0–2.

– Det känns tungt nu efteråt eftersom vi hade bra koll på dem. Speciellt i första halvlek. Jag tycker inte att de skapar så mycket medan vi hade flera lägen före paus. Tyvärr hade vi inte den riktiga skärpan i avsluten, säger Rössös ytterforward Irvina Bajramovic.

Nu är förutsättningarna stentuffa för Rössö som minst måste vinna med två mål i returen nästa lördag.

– BP är ett väldigt stabilt och kompakt lag. Det märks att de är ett rutinerat division 1-lag. Ändå tycker jag att vi har goda chanser att vända, säger Irvina Bajramovic.

Varför har ni bra chanser att vända?

– För att i första halvlek var vi en nivå bättre än dem. Sedan släppte vi in dem onödigt mycket efter paus där vi fick för mycket respekt för dem. Den första halvleken ger oss ett gott bevis på att vi håller minst samma klass som dem om inte en nivå högre.

Vad tror du om era chanser i Stockholm?

– Mycket handlar om självförtroende. Har vi det och spelar lika noggrant som vi gjorde i första halvlek och slipar på effektiviteten så tror jag att vi har jättegoda chanser att vända. Då kan det bli en skön hemresa.