Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/36

Rössö och Ljungskile i dragkamp om Emelie Liljered

Emelie Liljered har spelat på college i USA och i Elitettan.
I veckan tränade hon med både Ljungskile och Rössö.
– Jag har några klubbalternativ. Det kommer att bli ett svårt beslut att ta, säger hon.

Emelie Liljered slog igenom i Stenungsunds IF. Hon bytte sedan klubb till Kungsbacka DFF och gjorde nio matcher för klubben i Elitettan innan hon flyttade till USA 2016.

– Jag spelade för en skola i Kentucky i fyra säsonger och under det sista året jobbade jag bland annat som fotbollstränare för en akademi i Orlando, säger Emelie Liljered.

I förra veckan kom den 24-åriga innermittfältaren hem till Stenungsund igen och är i Sverige för att stanna. I måndags tränade hon med Ljungskile och i tisdags testade hon med Rössö.

– Jag känner spelare i både Rössö och LSK. Båda lagen är härliga gäng som håller hög fotbollskvalité. Det har varit roligt att träna med dem.

Efter tisdagskvällens träning med Rössö var hon nöjd över sitt provspel med klubben.

Vad talar för att du spelar i Rössö denna säsong?

– Att de har spelat i division 1 länge och har varit ett topplag i flera år. Ljungskile har jättebra kvalité på sina spelare, men från egen erfarenhet så är det ett stort steg att ta (från division 2 till division 1, reds. anm.).

Emelie Liljered från Stenungsund ska träna fler gånger med både Rössö och Ljungskile. Bild: Joel Hansson
Emelie Liljered från Stenungsund ska träna fler gånger med både Rössö och Ljungskile. Bild: Joel Hansson

Men det är inte bara klubbar från Uddevalla kommun som visat intresse för Emelie Liljered. Hon ska även provspela för skånska Borgeby FK, nykomlingar i Elitettan.

– Det kommer att bli ett svårt beslut att ta. Speciellt nu när jag har några alternativ.

”Absolut duktig”

Magnus Carlund, huvudtränare i Rössö, menar att Emelie Liljered skulle kunna bli en stor tillgång för laget om hon väljer att skriva på.

– Det syns att hon har rutin från college och Elitettan. Hon har en fin touch och verkar ha en bra blick för spelet. Hon är absolut så duktig att hon skulle kunna konkurrera om en startplats direkt, säger Magnus Carlund.

Ljungskiles tränare, Joakim Jensen, var imponerad efter Emelie Liljereds provträning med LSK.

– Skulle Emelie välja oss så kommer hon med största sannolikhet att bidra med väldigt många bra saker för oss. Hon är en smart spelare med bra teknik för att vara relativt lång, säger Joakim Jensen.