Malin Skoglund och hennes IK Rössö kan titulera sig som distriktsmästare i Bohuslän 2016. (arkivbild)
Malin Skoglund och hennes IK Rössö kan titulera sig som distriktsmästare i Bohuslän 2016. (arkivbild)

Rössö vann distriktsmästerskapet

IK Rössö och Stenungsunds IF möttes i DM-finalen på Rimnersvallen.

ANNONS
|

IK Rössö och Stenungsunds IF möttes i DM-finalen på Rimnersvallen, och det blev hemmalaget som segrade med 2–1.…– Väldigt skönt, och det var precis vad vi behövde, säger tränaren Niklas Christensson.

Onsdagskvällens DM-final för damer spelades på Rimnersvallen. Rössö kändes sig mest hemma där och tog ledningen redan i matchens första minut. Emma Karnström var målskytt.

Efter knappa halvtimmen kvitterade fjolårsmästarna Stenungsunds IF genom Emma Röös. 1–1 var också ställningen i halvtid.

Segermålet kom när tio minuter återstod och det var Rössö som avgjorde. Mathilda Eljas noterades för målet som gav DM-titeln till Uddevallalaget.

– Väldigt skönt. Det här var precis vad vi behövde just nu. Det har gått lite tungt resultatmässigt i serien, och därför var det här riktigt skönt, säger Christensson.

ANNONS

– Resultatet är helt klart rättvist. Vi står för en bra prestation och det är också vi som för matchen och skapar mest. Det här kommer absolut att ge oss viktigt självförtroende till höstens fortsatta matcher.

ANNONS