Rössö vann igen

Ett mycket bra Rössö vann stort för tredje matchen i rad i damettan. Det blev säkra 5–2 (3–0) hemma mot Rävåsen. Målskyttet fördelades mellan fem olika spelare.

|

Tippade topplaget Rössö har fått en kanonstart på årets säsong. 6–0 hemma mot Töcksfors, följdes upp av 5–0 borta mot Skövde. Och på ett regnigt och svårspelat Rimnersvallen blev det 5–2 mot Rävåsen på lördagseftermiddagen.

Spelmässigt var det ganska jämnt till en början. Karlskogalaget Rävåsen hade väl så mycket boll som Rössö, men det var ändå hemmalaget som tog ledningen. Anna Holmqvist fick skottläge mitt i straffområdet och krutade in bollen i nättaket i den 11:e matchminuten.

Effektivt anfallsspel

Rössö visade efter målet prov på ett stabilt lagspel, där backlinjen följde med upp och gav tyngd i anfallsspelet. Just närheten mellan lagdelarna gjorde anfallsspelet effektivt och hemmalaget pressade tillbaka gästerna.

I den 21:a matchen kom 2–0. Mathilda Perssons väl avvägda frispark nådde Vilma Odengard-Carlsson som störtade fram i straffområdet och nickade in Rössös andra mål för dagen.

Sju minuter senare var det dags igen. Återigen gav en fast situation utdelning. Denna gång slog Mathilda Persson en hörna från höger och Malin Skoglund kunde i en andravåg "lobbskjuta" in 3–0 till hemmalaget.

– Vi har tränat mycket på fasta situationer under försäsongen. Kul att det ger utdelning, säger en glad Mathilda Persson.

Avgjorde matchen

En minut in i den andra halvleken avgjordes matchen när Mathilda Persson själv enkelt kunde skjuta in bollen på ett inspel från vänsterkanten.

Efter 4–0-målet mattades spelet och både tempo och spelkvalité sjönk. Rössö bevakade sin ledning. Irvina Bajramovic gjorde 5–0 med 20 minuter kvar att spela innan Rävåsen tilläts reducera två gånger. Men segern var aldrig i fara.

– Vi har en bredare trupp än på många år. Det ger bra konkurrens när andra spelare flåsar en i nacken och vill ta en plats i laget, förklarar Mathilda Persson Rössös stabila insats.

Rössö har även höjt träningsdosen sedan förra säsongen och tränar nu fyra dagar i veckan. Därtill kommer match varje helg.

Tränare Niklas Christensson var nöjd med insatsen mot Rävåsen.

Leder serien

– Det är bästa laget vi mött hittills i år. Det var ganska jämnt i den första halvleken, men vi har bra koll på det. Vi ligger rätt i positionsspelet och det gör att vi snabbt kan ta tillbaka bollen när vi tappar den.

Ytterligare en styrka i segermatchen mot Rävåsen var att hemmalagets målskytte fördelades mellan fem olika spelare.

– Vi är ett mer komplett lag i år, säger Niklas Christensson.

Rössö leder serien efter tre omgångar.

Division 1 norra Götland:

Rössö-Rävåsen 5–2 (3–0)

Målen: 1–0 (11) Emma Holmqvist, 2–0 (21) Vilma Odengard-Carlsson, 3–0 (28) Malin Skoglund, 4–0 (46) Mathilda Persson, 5–0 (71) Irvina Bajramovic, 5–1 (72) Jade Flory, 5–2 (75) Rebecca Stålhammar.

Domare: Caroline Johannesson, Mölnlycke